Patnos Esnafının Sorunları Masaya Yatırıldı

Ağrı‘nın Patnos Kaymakamlığı ve Patnos İlçe Müftülüğü işbirliğiyle düzenlenen toplantıda esnafın sorunları masaya yatırıldı.

Patnos Öğretmenevi‘nde düzenlenen kahvaltılı istişare toplantısına, Patnos Kaymakamı Fehmi Sinan Niyazi, Patnos Belediye Başkanı Yusuf Yılmaz, İlçe Emniyet Müdürü Sebahattin Yılmaz, İlçe Müftüsü Şevket Dilmaç, Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Faruk Çınarkaya, daire amirleri ve esnaflar katıldı. İlçe Müftüsü Şevket Dilmaç‘ın ardından bir konuşma yapan İlçe Kaymakamı Fehmi Sinan Niyazi, vatandaşın devletten beklenti içerisine girmemesi gerektiğin söyledi. Artık devlet ekonomik yatırım devleti olmadığını ifade eden Kaymakam Niyazi, "Devlet iş adamlarının yatırım yapabilmeleri için gerekli altyapıyı hazırlar ve o bölgeye yatırım yapmasını bekler. Eğer o bölgeye yatırım yapılmıyorsa bu devletin sorunu değildir. Düşünün bundan 10 yıl önceyle şimdi ki zamanı kıyaslarsak bu bölgeye yatırım yapmamak için herhangi bir sorun göremiyorum. Devlet yaptığı altyapılarla bu bölgeye her türlü imkanı sağlamıştır. İş adamlarımızı buralara, bu bölgeye yatırım yapmaya davet ediyorum" dedi.

Kaymakam Niyazi, insanların değişen ve gelişen hayat şartlarıyla beraber yeni arayışlar içine girdiğini ifade ederek, "Patnos esnafı birlikte hareket ederek, birlik olarak büyük iş merkezleri açmaları ve ilçeye yatırım yapmaları gerekir. Böylece vatandaşın alışveriş için ilçe dışına gitmesine gerek kalmaz" diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından esnaflar söz alarak yaşadıkları sorunları anlattılar.

Kaynak: İHA