Öğretmen Okullarının 163. Kuruluş Yıldönümü

Van‘ın Erciş ilçesinde ‘Öğretmen Okullarının 163. Kuruluş Yıldönümü‘ yapılan törenle kutlandı.

Erciş YİBO konferans salonunda gerçekleşen ve Erciş Anadolu Öğretmen Lisesi tarafından düzenlenen programa İlçe Kaymakamı Ramazan Fani, Garnizon Komutanı Topçu Kurmay Albay Yılmaz Yıldırım, Erciş Belediye Başkanı Zülfikar Arapoğlu, kamu kurum amirleri, okul müdürleri, öğretmenler, veliler ile öğrenciler katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı‘nın okunmasının akabinde Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu ile Öğretmen Yetiştirme ve Eğitimi Genel Müdürü Ömer Balıbey‘in 163. yıl kutlama mesajları okundu. Açılış konuşmasını yapan Erciş Anadolu Öğretmen Lisesi Müdürü Fehim Altun, 163 yıl önce kurulan ‘Darül Muallim‘in‘ okulundan bugün Türkiye‘de 267 adet bulunduğunu söyledi. Şartlar ne olursa olsun bu okulların karakteri, yüksek öğretmen adayları yetiştiren ilim yuvası olduğunu anlatan Altun, "Yetiştirilen irfan ordusunun sevgiyi gönüllere nakış nakış işleyen, eğitim alanındaki tüm gelişmeleri takip eden, 2023 vizyonunu yakalayabileceğimiz kalitede gençler olacaktır" dedi.

Öğrencilerin okuduğu şiirlerin, oynadıkları tiyatro oyununun ardından Erciş Anadolu Öğretmen Lisesi‘nin tanıtım ve başarı slaydı izlendi. Daha sonra Erciş Anadolu Öğretmen Lisesi‘nin kendi öğrencileri arasında düzenlemiş olduğu ‘Öğretmen‘ konulu kompozisyon yarışmasında dereceye girenlere ödülleri verildi.

Ödül töreninde kısa bir konuşma yapan İlçe Kaymakamı Ramazan Fani ise, Atatürk‘ün ‘Eserinin altında imzası olmayan yegane sanatkar öğretmendir‘ sözünü hatırlatarak, "Dün olduğu gibi bugün de hakimi, savcıyı, askeri, doktoru, işçiyi, köylüyü, memuru yetiştiren öğretmendir. Eskilerin deyimiyle beşeri sanatların en alası öğretmenliktir. Siz öğretmen lisesi öğrencileri olduğunuz için bu büyük sanatı icra etmek için iyi yetiştirilmeniz gerekmektedir. Düzenlemiş olduğunuz bu kutlama programının kalitesi ve güzelliği de iyi yetiştirildiğinize delalettir. Hepinizi yürekten kutluyorum. Bizleri yetiştiren ebediyete intikal etmiş öğretmenlerimizi bu vesileyle rahmet ve minnetle anıyorum" şeklinde konuştu.

Kutlama programı okul korosunun icra ettiği türkülerle sona erdi.

Kaynak: İHA