'Abdullah Uçmak saldırı ile doğrudan ilgili'

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, İbrahim Tatlıses'e yönelik yapılan silahlı saldırıda, Abdullah Uçmak'ın doğrudan ilgili olduğu yolundaki delillerin yeterli olduğunu söyledi.

'Abdullah Uçmak saldırı ile doğrudan ilgili'
Tatlıses suikasti- gözaltılar ve hastane süreci (Son Detaylar)

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, İbrahim Tatlıses'e yönelik yapılan silahlı saldırıda, Abdullah Uçmak'ın doğrudan ilgili olduğu yolundaki delillerin yeterli olduğunu söyledi. İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın da, "Yüz akımızla gelmek için valimizle kararlaştırdık ve ancak bugün ziyaret edebildik"  dedi.

İbrahim Tatlıses'e yapılan saldırıya ilişkin İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu ve İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın, İbrahim Tatlıses'i ziyaret ederek, hastane önünde açıklamalarda bulundu.

Hastane başhekiminden sağlığı ile bilgilerini bir kez daha aldıklarını ve sevinirici sağlık gelişmelerini öğrendiklerini belirten Mutlu, "Bu vesile ile sayın sanatçımızın sağlığıyla ilgili, çok özverili ve mükemmel bir çalışma yürütmüş olan başta hastanemizin başhekimi olmak üzere bütün sağlık personelini yürekten kutluyorum. Bu vesileyle bir kez daha geçmiş olsun dileklerimi iletmek istiyorum" dedi.

"Tabi olayın olduğu andan itibaren, özellikle bu olayın aydınlatılması ve faillerinin belirlenmesi noktasında İstanbul Emniyet Müdürlüğümüz çok özel ve titiz bir çalışma yürüttüler" diyen Vali Mutlu, "Ve bu olayın aydınlatılması suretiyle başta ailesi olmak üzere sevenlerinin ve milletimizin gönlünün ferahlaması faillerinin de adalete teslim edilmesi için hassas bir çalışma sürdürdüler. Bütün bu çalışmalar sonucunda bildiğiniz gibi ilgililer, olayı gerçekleştirenler, yardımcı olanlar ile ilgili 14 kişi gözaltına alındı. Ve bunlarla ilgili incelemelerde hali hazırda sürdürülüyor. Şu anda şahısların ifadeleri sorgulama süreçleri devam ettiği için, olayın mahiyeti aydınlatılması noktasında bütün soruşturmayı tamamladıktan sonra bir kez daha sizlere açıklama yapacağım" diye konuştu.

Bir gazetecinin,
İbrahim Tatlıses'in ifadesine başvurulması söz konusu olabilir mi eğer sağlığı elverirse" sorusuna Mutlu, "Tabi şu aşamada sağlığı, buna doktorlarımızın izin verdiği süre içerisinde bunlar değerlendirilir. Olayın mağduru olması nedeniyle mutlaka kendi bilgisine de müracaat edilecektir. Ama şu anda böyle bir şey söz konusu değil" dedi.

Mutlu, bir gazetecinin "Bu saldırının bir numaralı zanlısı olarak Abdullah Uçmak ismi telaffuz ediliyor ne diyorsunuz" sorusuna, "Kendisinin olayla doğrudan bağlantısı olduğu yönünde elimizdeki delliller fevkalade yeterlidir. Bu aşamada bu kadarını net olarak söyleyebilirim" diye cevap verdi.

SORUŞTURMA TİTİZLİKLE DEVAM EDİYOR

Bi gazetecinin, "Yurt dışı bağlantısı var mı" sorusuna karşılık Mutlu, "İncelemelerimizi sürdürüyoruz. Bunu ilk açıklamalarımızda da ifade etmiştik. Biz olayın mahiyetinin bütün detaylarıyla net bir şekilde aydınlatılabilmesi ve sebeplerinin bulunması noktasında titiz bir çalışmayı sürdürmeyi devam ediyoruz. O nedenle soruşturma devam ediliyor. Soruşturma kapsamında bütün detaylar değerlendirilme aşamasındadır o yüzden size bu konuda net birşey söylememiz söz konusu değildir" dedi.

Gözaltıların şu an da 14 olduğunu belirten Mutlu, "Elbetteki sorgulamalarla ilgili olarak ihtiyaç hissederse Emniyet Müdürlüğümüz, ilave gözaltılara adli makamlarla işbirliği içerisinde devam eder" diye konuştu.

TATLISES FEVKALEDE İYİ

Tatlıses'in fekalade iyi olduğunu ifade eden Mutlu, "Bize elini sallamak suretiyle çok net bir şekilde yanıt verdi. Tabiki böyle bir hareketi ve bize selam verişinden de fevkalade duygusal olarak etkilendiğimizi ifade etmek istiyorum, böyle bir tabloyu görmek tabi çok sevindiriciydi" dedi.
 
Tatlıses'in asistanı Buket hanımın sağlık durumuyla ilgili de bir sıkıntı olmadığını söyleyen Mutlu, "Zaten normal servise alındı. İhtiyaç hissedildiği anda emniyetimiz ifadeyle ilgili işlemleri tabiki hastanemizinde uygun gördüğü oranda bunları değerlendirecekler" şeklinde konuştu.

Vali Mutlu şunları kaydetti:

"Olayda aldığımız bir kalaşnikof silah var. Evlerden birinde yapmış olduğumuz aramada elde ettiğimiz bir silah var. Fakat bunla ilgili laboratuvar tetkiklerini sürdürüyoruz. Bu tip silahların incelemeleri biraz daha sürer. İncelemeler bittikten sonra net olarak açıklayacağız. Soruşturmayı sürdürüyoruz."

Bir gazetecinin, "Kensisini TAK olarak isimlendiren örgütün üstlendiği konusunda haberler yansıdı basına, böyle bir örgüt bağlantısını tespit etme noktasında saptamanız var mı" sorusuna karşılık Mutlu şunları söyledi:

"Tabi bu örgütün yapmış olduğu açıklamalar önemli. Açıklamalarını takip ettik bunu da bizim emniyetimiz ilgili birimleriyle takip ediyor. Bu yönü ile de inceliyoruz. Biz dolayısıyla bu olayın mahiyetinin sebeplerinin ne olduğu konusunu soruşturmayı bitirdiğimizde net olarak söyleyebileceğiz ama şu aşamada örgütün yaptığı açıklamayı doğrudur veya doğru değildir şeklinde teyit edici birşey söylemem mümkün değil. Ama bütün ihtimalleri değerlendirerek ve bu olayın net olarak kamuoyu ile paylaşılması için ve adli makamlara verilemesi noktasında titiz bir çalışmayı eminiyetmiz sürdürmeyi devam ediyor."

Vali Mutlu'nun hemen ardından Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın şu şekilde açıklamalar yaptı:

"İbrahim bey ayın 13'ünde bildiğiniz gibi bu suikaste uğradı. Bu hepimizi çok üzdü. Bir kere daha yakınlarına sevenlerine geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. Herkes ziyarete geldi biz sayın valim ile ancak geldik. İkinci gün bunları aşağı yukarı tespit etmiştik. Yani ayın 14'ün de öğleden sonra tespit etmiştik. Ama delil toplama ile ilgili almamız gerekiyordu ve sonuca bağlamamız gerekiyordu. Buraya yüz akıyla gelip geçmiş olsun diyebilmek için sayın valim ile öyle kararlaştırdık. Gecikmemiz ondandır bir kez daha geçmiş olsun diyorum' dedi.

BEYAZ GAZETE


TATLISES’İ VURAN UÇMAK ÇETESİNDE 3 KADIN GÖZALTINDA

İBRAHİM Tatlıses’e yönelik saldırıyla ilgili olarak gözaltına alınan ve elebaşılığını Abdullah Uçmak’ın yaptığı çetenin içinde 3 kadın olduğu ortaya çıktı. Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, dün 40’a yakın adrese düzenlediği eş zamanlı operasyonda aralarında Abdullah Uçmak’ın da bulunduğu 20 kişiyi gözaltına almıştı. İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne götürülen zanlıların arasında 3 kadının da bulunduğu öğrenildi. Yetkililer, sorgulamanın henüz başlamadığını ilerleyen saatler içinde başlayacağını belirtti. Öte yandan dün baskın yapılan adreslerde yapılan aramada suçta kullanılan silahın yanında 3 silah daha ele geçirildiği öğrenildi. Konuyla ilgili soruşturma devam ediyor.

VATAN