Silopi Kaymakamlığı 17 Özürlü İle 1 İşsiz Gencin Yüzünü Güldürdü

Şırnak Silopi Kaymakamlığı, özürlü vatandaşlara 17 tekerlekli sandalye dağıtırken, yardıma muhtaç bir vatandaşa da iş imkanı sundu.

Şırnak Silopi Kaymakamlığı, özürlü vatandaşlara 17 tekerlekli sandalye dağıtırken, yardıma muhtaç bir vatandaşa da iş imkanı sundu.

Yaptığı yardımlarla yardıma muhtaç ailelerin derdine merhem olan ve adından sıkça söz ettiren Silopi Kaymakamlığı‘na bağlı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı, bu anlamlı davranışı ile bir kez daha özürlü vatandaşlarına sahip çıktı.

Silopi Kaymakamı Bünyamin Yıldız’ın katkıları sonucu, Silopi Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’na daha önce başvuruda bulunan 17 özürlü vatandaşa, vakıf çalışanları tarafından tekerlekli sandalye dağıtıldı. Vakıf tarafından ayrıca, Silopi’de işsiz bir vatandaşa iş imkanı sağlanarak topluma kazandırılması sağlandı.

Tekerlekli sandalyesine kavuşan Silopi Başverimli beldesinde oturan Sabri Boyzer, kendilerine bu yardımı yapan Silopi Kaymakamı Bünyamin Yıldız ve vakıf çalışanlarına şükranlarını sundu. Özürlü bir vatandaş olarak, toplumun kendilerine gereken önemi ve dayanışmayı sergilemediğinden şikayetçi olduğunu açıklayan Boyzer, destekleyen herkese teşekkür etti.

Kendisine iş imkanı sağlayarak topluma kazandırılmasında öncülük yaptığı için Silopi Kaymakamı Bünyamin Yıldız ve Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Mesut Ökten’e teşekkür eden Salih Çalışkan, Silopili iş adamlarından gerekli desteği görmemesine ise üzüldüğünü söyledi. Kendisi gibi iş arayan gençlere sahip çıkılmasını isteyen Salih Çalışkan, gençlerin böylece kötü yola düşmesinin engellenmesini istedi. Çalışkan, “İnsanlarımız, bize destek çıkmadıkları gibi bizi dışlayarak kötü yollara ve kötü alışkanlıkların kucağına ittiklerinin farkında değiller. Buradan siz basının aracılığı ile Silopi kaymakamına ve vakıf çalışanlarına teşekkürlerimi sunmak istiyorum. İş adamlarımız da vakıf gibi işsiz gençlerimize sahip çıksın istiyorum.” şeklinde konuştu.

Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Mesut Ökten ise vakfın her zaman yardıma muhtaç vatandaşların yanında olduğunu belirterek, kendilerine tanınan imkanlar ölçüsünde gıda, giyecek ve nakdi yardım yaptıklarını söyledi.

Yardımların imkanları ölçüsünde bundan sonra da yapmaya devam edeceklerini açıklayan Müdür Ökten, “Bütün bu yardımlar, Silopi Kaymakamı Bünyamin Yıldız’ın katkıları sonucu yapılmakta. En son bize başvuruda bulunan Silopi merkez belde ve köylerde oturan özürlü 17 vatandaşımızın tekerlekli sandalye isteklerine, yine sayın kaymakamımız Bünyamin Yıldız’ın katkıları sonucu olumlu cevap verilmiştir. Bu doğrultuda 17 vatandaşımıza vakıf olarak tekerlekli sandalye dağıtıldı. Vatandaşlarımız olan bu insanların az da olsa mutlu olduklarını görmemiz bizi çok mutlu etti. Yine Silopili işsiz bir gencimiz Salih Çalışkan’a kaymakamlığımızın katkıları sonucu 2 bin 500 TL değerinde bir iş imkanı sağlanmıştır.” diye konuştu.