Radeon HD 6990'da garanti çıkmazı

Radeon HD 6990'la beraber gelen ikinci BIOS kullanıldığı takdirde garanti dışı kalıyor.

Radeon HD 6990'da garanti çıkmazı
AMD geçtiğimiz günlerde satışa sunduğu çift GPU'lu yeni amiral gemisi Radeon HD 6990'da yer verdiği ikincil BIOS'u garanti kapsamı dışarısında tuttuğunu açıkladı.

Geçtiğimiz hafta konuyla ilgili durumu tasdik eder nitelikle birtakım söylentiler dönmesine karşın AMD'den resmi bir açıklama yapılmadığı için sizlerle paylaşmayı uygun görmediğimiz bu ilginç garanti prosedürü, KitGuru tarafından yapılan habere göre, AMD tarafından da onaylanmış durumda.

Bildiğimiz gibi HD 6990 dahilinde iki farklı BIOS'a yer veriyor. Kart sahiplerinin seçime bağlı biçimde faydalanabilecekleri bu ekstra BIOS anahtarı, görüntüde yer aldığı gibi normalde sarı bir bantla korunuyor. Dileyen kullanıcılar da o bantı söküp altında yer alan tuşu yukarı kaldırarak ikinci BIOS'a geçebiliyorlar. Bu işlem ertesinde normalde 830MHz'da çalışan GPU hızı 880MHz'a çıkarken, gerilim de 1.175 volta yükseliyor. Haliyle performans da bir miktar artış gösteriyor.

AMD'nin bu uygulamayı hayata geçirme sebebi bir yandan TDP'yi normal şartlarda belirli bir seviyede tutarken diğer yandan da Nvidia'nın 22 Mart'ta gelmesi beklenen GTX 590'ı karşısında da liderliği kaybetmemek.

Fakat işte AMD tarafından onaylanan bilgilendirmeye göre, kartı OC'li BIOS'la kullanırken başına birşey gelmesi halinde model garanti kapsamına alınmıyor. Yalnız şuranın altını çizelim: Kartı ikinci BIOS'ta kullanmanız yeterli garantinin gitmesi için. Yani örneğin 880MHz'dan 900MHz'a çıkartmak gibi ekstra bir hızaşırtma yapmanıza da gerek yok.

Velhasıl biz yorumu size bırakalım ve eğer 700 doları gözden çıkarıp da almaya niyetlenirseniz bantı sökmemenizi şiddetle tavsiye etmekle yetinelim.