Medya 28 Şubat'a zemin hazırladı!

Bugün TV'de yayınlanan 'Madalyonun İki Yüzü' adlı programda 28 Şubat masaya yatırıldı. Fevzi Kahraman, medyanın 28 Şubat'ın zeminini hazırladığını iddia etti.

Medya 28 Şubat'a zemin hazırladı!
‘GAZETECİLERE BRİFİNKLER VERİLDİ’

Medyanın 28 Şubat olaylarının zeminini hazırladığını iddia eden Fevzi Kahraman, “O gün bütün televizyon programlarını örneğin; Ali Kırca’nın ‘Siyaset Meydanı’ programı, Reha Muhtar’ın ‘Ateş Hattı’ programı, Güneri Civaoğlu’nun ‘Durum’ programı. Bu programların kayıtlarına bakılması lazım. Bu programlarda neler konuşuldu? Bu programlarda hazırlık yapıldı. Hatta o dönemde gazeteciler Genel Kurmay’a davet edilerek brifink verildi. Bu gazetecilere Terör brifingi adı altında brifinkler verildi. Bu brifinklerin anlamı, ‘Bak biz artık saat dörtte tankları yürütmeyeceğiz ama bilin ki yönetimi değiştireceğiz’ demekti.


‘O GÜN DEVLETİ İŞLETTİK’

Kahraman, “Süleyman Demirel bu konu hakkında ‘Biz o gün hükümeti işlettik’ diyor. Bu hükümet sizin çarkınızı mı tıkadı da böyle diyorsunuz. Halk çarkı işletecekleri seçmiş siz kim oluyorsunuz da devleti işletiyorsunuz. Süleyman Demirel gibisi yoktur. Geldi ‘İstifa edeceksin’ dedi. Niye istyifa ediyorsun? ‘ Sıkıntı var’ dedi. O da ‘Tamam et dedi’ diyor. Hükümeti o dönemin tablolarıyla bir köşeye sıkıştırırsanız hükümette tansiyonu düşürmek için tabi istifa etmek zorunda kalır” diyerek Süleyman Demirel’i eleştirdi.

GİT SÖYLE ‘DARBE YAPILACAK’

Sözü Fevzi Kahraman’dan devralan İlnur Çevik, “Beni Genelkurmay'a çağırdılar, ‘Git söyle darbe yapılacak de dediler’ bende gelip durumu Sayın Demirel’e söyledim. O da bana, ‘Git gereğini yap söyle o zaman’ dedi. Böylece Mesut Yılmaz Başbakan oldu” dedi.