İgm Üyeliğinden İstifa Eden Namık Havutça Aday Adayı Oldu

Balıkesir İl Genel Meclisi üyeliğinden istifa eden Avukat Namık Havutça, Bandırma‘da partisi CHP‘den milletvekili aday adaylığını açıkladı.

Düzenlediği basın toplantısına Namık Havutça‘nın yanısıra İl Genel Meclisi üyeleri İsmet Koçyiğit ve Ahmet Göçmez ile istifasının ardından İGM üyeliğine seçilen Hüsnü Atay‘da katıldı. 2 yıl boyunca CHP Grup Başkan Vekili olarak görev yaptığı İl Genel Meclisi üyeliğinden ve Balıkesir Barosu Yönetim Kurulu üyeliğinden istifa ettiğini açıklayan Havutça, milletvekili seçildiği takdirde üzerine çalışacağı projelerini de anlattı.

Milletvekili seçildiği takdirde en önemli hedeflerinden birisinin Bandırma‘nın il olması olduğunu belirten Havutça, Bandırma‘ya bir üniversite kurulması için çalışacağını da söyledi. Öğretmenlik ve avukatlığın ardından siyasette de stajını tamamlayarak TBMM‘ye girmek istediğini ifade eden Namık Havutça, "Benim hayatımda 3 stajım vardı. Birincisi öğretmenlik stajımdı ve ardından 15 yıl öğretmenlik görevini sürdürdüm. İkincisi 1996‘da İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi‘ni bitirdikten sonra avukatlık stajımı bitirdim ve 15 yıldır avukatlık mesleğini yapıyorum. Üçüncü stajım ise siyasi stajımdı. 5 yıl belediye meclis üyeliğini sürdürdükten sonra 2 yıl İl Genel Meclisi üyeliği de yaptım. Ve şimdi sıra TBMM diyorum. Bölgemizi ve Bandırma‘yı en iyi şekilde Ankara‘da temsil edecek donanıma ve birikime sahibim. Milletvekili seçilirsem en önemli hedeflerimden birisi Bandırma‘nın il olmasıdır, bunun için ne gerekiyorsa bütün çalışmaları yapacağım. Ayrıca Bandırma‘ya üniversite kurulması için çalışacağım. Köylerden kente göçe karşı, köylerde işsizliğin azaltılması, hayvancılık projeleriyle istihdam oluşturulması için çalışacağım. Gönen Tahirova‘da devlete ait bir üretme çiftliği var. Milletvekili seçilirsem, her ay bölgemizde mahalle ve köy muhtarları, mahalle temsilcileri, basın mensupları ve partimizin yöneticileriyle toplantılar yaparak sorunları gündeme getireceğiz ve çözümü için çalışacağım" dedi.

Kaynak: İHA