Rüşvetle suçlanan CHP‘li başkanların 30 yıla kadar hapsi istendi

Antalya başta olmak üzere 4 ilde sürdürülen Kasırga operasyonunda yakalanan 36‘ı tutuklu 105 kişinin yargılandığı davada iddianame kabul edildi.



Yaklaşık 7 ay önce başlatılan operasyonda yakalanan ve aralarında belediye başkanlarının da bulunduğu zanlılar, ‘çete kurmak, rüşvet alıp vermek ve ihaleye fesat karıştırmak‘la suçlanıyor. İzmir Özel Yetkili 10‘uncu Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edilen iddianamede CHP‘li belediye başkanları Süleyman Evcilmen, Şükrü Sözen ve Ercan Tatı ile MHP‘li Hasan Gökçe için 15‘er yıldan 30 yıla kadar hapis cezası isteniyor. Çete lideri Abdulaziz Yıldız için ise bin 8 yıla kadar hapis cezası talep ediliyor.

Antalya, İzmir, Ankara ve Adana’da 7 Haziran 2009‘da belediyelerin temizlik ihalelerine fesat karıştırıldığı gerekçesiyle düzenlenen Kasırga operasyonu sanıklarının iddianamesi kabul edildi. İddianamede 4 ilde başlatılan operasyonun davasında 36‘sı tutuklu toplam 105 sanık yargılanıyor. 271 sayfalık iddianamede suç örgütü lideri olduğu belirtilen Abdulaziz Yıldız 90 ayrı suçlamayla yargılanıyor. 275 yıldan bin 8 yıla kadar hapis cezası istenen Yıldız, haksız ekonomik kazanç sağlamak amacıyla örgüt kurmak ve yönetmekle suçlanıyor. İddianamede Yıldız’ın defalarca Muratpaşa Belediye Başkanı Süleyman Evcilmen, CHP‘li Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı, MHP‘li Korkuteli Belediye Başkanı Hasan Gökçe ve diğer kamu görevlilerine rüşvet verdiği belirtiliyor. İddianamede, tutuksuz yargılanan CHP’li Muratpaşa Belediye Başkanı Süleyman Evcilmen de suç örgütüne bilerek ve isteyerek yardım etmekle suçlanıyor.

Muratpaşa Belediyesi’nde yapılan araç kiralama ihalesinde rüşvet almakla ve İzmir Buca Belediyesi’nde yapılan temizlik ihalesine fesat karıştırmakla suçlanan Evcilmen’in 12 yıla kadar hapis cezası isteniyor. Yine tutuksuz yargılanan CHP’li Belediye Başkanı Ercan Tatı’nın da 15 yıldan 30 yıla kadar hapsi talep ediliyor. Ercan Tatı’nın da suç örgütüne isteyerek ve bilerek yardım ettiği, ihalelere fesat karıştırdığı ve zincirleme bir şekilde rüşvet aldığını iddianamede yer alıyor.

Kasırga operasyonu kapsamında gözaltına alındıktan sonra tutuklanan CHP‘li Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, MHP‘li Korkuteli Belediye Başkanı Hasan Gökçe için 15‘er yıldan 30 yıla kadar hapis cezası isteniyor. Başkanların örgüte isteyerek ve bilerek yardım ettiği belirtiliyor.
Muratpaşa Belediyesi Zabıta Müdürü Mehmet Baki Uçar’ın da 18 ayrı suçtan 90 yıldan 300 yıla kadar hapis cezası isteniyor.