Mavi kapakta rekor kıran Fethiye 106 engelliye ayak oldu

Fethiye Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü tarafından, 1 Kasım-31 Aralık 2010 tarihleri arasında başlatılan Mavi Kapak Projesi kapsamında Türkiye rekoru kırılarak 530 bin kapak toplandı. Toplanan kapaklar karşılığında alınan 106 tekerlekli sanda



Muğla’nın Fethiye ilçesinde başlatılan mavi kapak kampanyasına, Türkiye’nin hemen her bölgesinden kapak geldi. 2 ayda rekor kapak toplanan kampanya kapsamında Türkiye rekoru kırılarak 530 bin kapak toplandı. 5 bin kapağa 1 tekerlekli sandalye alınması vaat edilen kampanya kapsamında, toplam 106 tekerlekli sandalye alımı yapıldı.
Alınan tekerlekli sandalyeler, düzenlenen törenle yeni sahiplerine verildi.

Fethiye Belediyesi Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen teslim törenine Başkan Behçet Saatcı ve özürlü yakınları katıldı. Alınan sandalyelerin 30 tanesi, Fethiye ve çevresinde tespit edilen engellilere törenle teslim edilirken; 24 tanesi de şehir dışından kampanyaya destek veren kurumlara gönderildi. 46 adet tekerlekli sandalyenin de sahibini beklediği belirtildi.

Törende konuşan Belediye Başkanı Behçet Saatcı, Fethiye’nin birlik olunca neler yapabileceğini bu kampanya ile herkese gösterildiğini söyledi. İşin bu noktaya gelmesinin kendisini şaşırttığını anlatan Saatcı, Fethiye Belediyesi’nin 2 ayda 106 tekerlekli sandalye toplayacak hale geldiğini ifade etti. “Bizim siyasi çekişmeleri bırakıp birlik olmamız gerek. Biz kenetlenince gücümüzü siyasi söylemlere değil icraata ayırınca başaramayacağımız iş yok” diyen Behçet Saatcı, şöyle konuştu: “Belediyemize olan güven, sadece Fethiyelileri değil, Türkiye‘nin her yerindeki insanların dikkatini çekiyor."

TEMA Vakfı Fethiye Temsilcisi Okyay Tirli ise kampanyanın çevre için büyük bir öneme sahip olduğunu söylerken, Fethiye Zihinsel Özürlüler Derneği Başkanı Necdet Yaman ise konuşmasında, kampanyaya başlayan ve destek veren herkese teşekkür etti.
Konuşmaların ardından, engelli gençler Başkan Behçet Saatcı’ya çiçek takdim ederken, Saatcı da bir tekerlekli sandalyeye oturarak engellilerin sevincine ortak oldu. Tekerlekli sandalyeler sahiplerine teslim edilirken, 24 adet tekerlekli sandalye ise kargo aracılığıyla Bartın, Isparta, Antalya, Bitlis, Nazilli ve Sakarya’ya gönderildi.