Ağaçbaşı Tabiat Parkı gelişim planı onaylandı

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Giresun Milletvekili Ali Temür, Ağaçbaşı Tabiat Parkı gelişim planının onaylandığını söyledi.



Temür, yaptığı açıklamada, Giresun‘un turizm potansiyelini artırmak için çalışmaların sürdürüldüğünü belirtti. Merkeze bağlı İnişdibi beldesi sınırları içinde yeralan Ağaçbaşı Yaylası, taşıdığı doğal kaynak değerleri, bilhassa açık hava rekreasyonu yönünden farklı ve zengin bir potansiyele sahip. Bölgenin turizm alanı olarak kullanılması için gayret gösterdiklerini vurgulayan Temür, Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu ile yaptıkları görüşmeler sonucunda Ağaçbaşı‘nın "Tabiat Parkı" ilan edilmesini sağladıklarını vurguladı.

Türkiye‘nin 41. tabiat parkının Giresun‘da kurulacağını kaydeden Temür, "Giresun merkezine 38 kilometre, Dereli ilçesine 26 kilometre mesafede olan ve İnişdibi beldesi sınırları içinde kalan Ağaçbaşı Tabiat Parkı yüzde 30’u açık alan, yüzde 70’i orman içi gezinti alanı olmak üzere toplam 97 hektardan oluşmaktadır. Alanın en yüksek yeri Cavlak Tepe olup bin 700 metre yüksekliğindedir." dedi.

"Tabiat Parkı olarak ilan edilen bir alanın halkın hizmetine sunulabilmesi için 2873 sayılı Milli Parklar Kanunu‘na göre gelişim planının yapılıp onaylanması gerekmektedir." diyen Temür, sözlerini şöyle sürdürdü: "Biz Çevre ve Orman Bakanlığı ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü nezdindeki girişimlerimizle süreci hızlandırdık. Şubat ayının son haftası itibariyle, Ağaçbaşı Tabiat Parkı gelişim planını onaylattık. Gelişim planında, halkımızın rahatlıkla konaklayıp dinlenebileceği, turist kafilelerinin yayla turizmine katkı sağlayabileceği günübirlik kullanıma ait tesisler ile yataklı bungalov tipi evler ve kır gazinoları yer almaktadır. Ayrıca özel girişimlerimiz sonucu suni bir göletin de gelişim planında olmasını sağladık. Ağaçbaşı Tabiat Parkı gelecekte çadırlı kamp, doğa yürüyüşü ve bisiklet sporları için uygun bir alan olarak da kullanılabilecektir. Gelişim planının onaylanması ile bir aşama daha tamamlanmış ve kiralama ihalesi aşamasına gelinmiştir. Mevzuat gereği prosedürler bitince parkın kiralama ihalesi yapılıp işletmeci kurum belirlenecektir. Parkın gelişim ve yönetim planında yer alan tüm tesisler işletmeci tarafından yapılacaktır."

Ağaçbaşı Tabiat Parkı‘nın, Giresun‘da turizmi geliştireceğini ve Giresun ekonomisine katkı sağlayacağını ifade eden Temür, "Vatandaşlarımız şehrin gürültüsünden uzaklaşacak ve doğa ile bütünleşerek güzel ve sağlıklı bir ortamda dinleneceklerdir. Halkımız park alanına zorlanmadan asfaltlamasını yaptırdığımız turizm yolu olarak da hizmet vermesini düşündüğümüz Giresun-İnişdibi-Ağaçbaşı-Kulakkaya yolundan ulaşabileceklerdir. Bektaş yaylamıza gitmek isteyenler de yakın zamanda asfaltlamasına başlanacak yoldan gidebilecektir. Zira Kulakkaya-Bektaş arası yolun asfaltlanma ödeneğinin yarısının Kültür ve Turizm Bakanlığı‘ndan İl Özel İdare hesabına aktarılmasını sağladık. Asfaltlama çalışmaları başlayınca diğer yarısının da aktarılmasını sağlayacağız." diye belirtti.