Erdoğan, karayolu tüp geçiş projesinin temelini doğum gününde attı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Boğazı Karayolu Tüp Geçiş Projesi'nin temelini 57. yaş gününde attı. Yüklenici firma ile pazarlık yapan Erdoğan, 4,5 yılda tamamlanması beklenen projenin süresini 3,5 yıla indirdi. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Hay

Erdoğan, karayolu tüp geçiş projesinin temelini doğum gününde attı
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Boğazı Karayolu Tüp Geçiş Projesi’nin temelini 57. yaş gününde attı. Yüklenici firma ile pazarlık yapan Erdoğan, 4,5 yılda tamamlanması beklenen projenin süresini 3,5 yıla indirdi. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Haydarpaşa’da düzenlenen ‘İstanbul Boğazı Karayolu Tüp Geçiş Projesi’nin temel atma törenine katıldı. Törene Başbakan Erdoğan’ın yanı sıra; Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Sanayi ve Ticaretten Sorumlu Bakan Nihat Ergün, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, AK Parti İstanbul İl Başkanı Aziz Babuşçu ve çok sayıda partili katıldı.

Öğleden önce Marmaray tüneline giren Başbakan Erdoğan, burada baret ve şantiye kıyafeti ile inceleme yapmıştı. Başbakan aynı kıyafetle Haydarpaşa‘daki törene geldi ve tören boyunca üzerindeki kıyafeti çıkarmadı. Başbakan Erdoğan‘a törene katılanların da bir sürprizi vardı. Erdoğan‘ı törene katılan partililer, ‘İyi ki doğdun’ sloganları ile karşıladı. Tören sırasında konuşma yapan Başbakan Erdoğan, bu projenin tamamlanmasıyla İstanbul’da araçlara üçüncü bir geçit sağlandığını söyledi. Projenin detaylarını paylaşan Erdoğan, “Kazlıçeşme’den giren araç Ankara devlet yolunun geçtiği Göztepe kavşağına ulaşacak. Kazlıçeşme-Göztepe arası şuanda 100 dakika iken bu projenin tamamlanmasıyla 15 dakikaya inecek. Bu proje güzergahında alt geçit, yaya geçidi ve kavşaklar yer alacak. 55 ayda tamamlanması bekleniyor; ama biz bunun üzerinde pazarlık yapacağız. Yap-işlet-devret modeliyle yapılan bu projemizi de halkımıza kazandırmış olacağız.” ifadelerini kullandı.

Konuşmasını tamamlayan Başbakan Erdoğan, daha sonra canlı bağlantı yöntemi ile temel atma işlemini gerçekleştirdi. Temel atma işlemi sırasında yüklenici firma yetkilileri ile pazarlık yapan Erdoğan projenin tamamlanma süresini 4 buçuk yıldan 3 buçuk yıla indirdi.