'ekonominin Mozaik Taşları Vergi Ödül Töreni'

Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, Nizip Ticaret Odası tarafından düzenlenen ``Ekonominin Mozaik Taşları Vergi Ödül Töreni`` toplantısına katıldı.

'ekonominin Mozaik Taşları Vergi Ödül Töreni'
Çağlayan, ödül töreninde yaptığı konuşmada, bu ülkede yatırım ve ticaret yapan her insanı tebrik ettiğini, Gaziantep ekonomisinin bölgede örnek alınması gereken bir model olduğunu belirtti.

Çağlayan, ``Bakın Gaziantep`teki Ticaret Odası, Sanayi Odası, Ticaret Borsası, Organize Sanayi Bölgesi, sendikalar, sivil toplum örgütleri Gaziantep`in menfaati söz konusu olduğunda, hepsi birleşiyor. Gaziantep`in kalkınması için birleşen bu kuruluşlara tüm siyasi partiler de ciddi destek veriyor. Gaziantep bu model ve anlayışla kalkınmıştır, bu modelin diğer iller tarafında da model alınması gerekir`` dedi.

Cumhuriyet tarihinde bir ilke imza atarak ülke ihracatını 134 milyar dolara çıkardıklarını, ancak yılsonuna kadar bu rakamı 135 milyar dolara kadar çıkaracaklarını vurgulayan Çağlayan, ``Bakın 10 yıl önce Türkiye`nin yurt dışındaki tüm ticaret ataşelerinin ellerinde onlarca satılık Türk firmalarının listesi vardı. Avrupa Birliğinin birçok ülkesi ekonomik sıkıntı içerisinde bulunan çok sayıda Türk firmasını çok üzücü, satın aldı`` diye konuştu.

AK Parti hükümeti olarak Türkiye`nin 100. kuruluş yıldönümünün kutlanacağı 2023 yılına odaklandıklarını, dünyanın ilk 10 büyük ekonomisi arasına girmiş, kalkınmasını büyük ölçüde tamamlamış, çağdaş ve modern bir ülke olma yolunda çalıştıklarını ifade eden Çağlayan, sözlerini şöyle sürdürdü: ``Bir çok Avrupa Birliği ülkesinin lideri söylüyor, en son geçen hafta ülkemizi ziyaret eden ABD Başkanı Yardımcısı söyledi, Türkiye 50 yıl sonra dünyanın ilk 5 ülkesi arasında olacak. Bakın Cumhuriyet tarihi boyunca Türkiye`ye gelen yabancı sermaye miktarı, 4,5 milyar dolardır. Sağlanan istikrar sayesinde son 8 yılda gelen yabancı sermaye miktarı ise 7 kat artarak 105 milyar dolara ulaşmıştır. Bugün ekonomik sıkıntı içerisinde bulunan birçok AB ülkesinden insanlar ülkemize çalışmaya gelmeye başladılar,Allah`a şükürler olsun bugünleri de gördük.`` Çağlayan, Türkiye ihracatının yüzde 50`ye yakının yapıldığı AB ülkelerindeki ekonomik sıkıntının büyümesiyle Türk firmalarının Avrupa ülkeleriyle yapacakları ticarette ciddi rekabet yapmak zorunda kalacakları uyarısında bulundu.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin de, Nizip`in medeniyet, ticaret ve turizmin merkezi olduğunu, 10 yıl önce yola çıktıklarında, Nizip`in, yoksulluk, işsizlik eğitim ve sağlık alanında sorunları bulunduğunu, bu sorunların yanı sıra kalkınmasının önündeki tüm engelleri de kaldıracakları vaadinde bulunduklarını ifade ederek, ``Bugün gelinen noktada ise Allah`a şükür bütün bu vaatleri yerine getirmenin mutluluğunu hep birlikte yaşıyoruz`` dedi.

Son 10 yıllık zaman diliminde ülkeye adeta çağ atlattıklarını dile getiren Bakan Şahin, yüzde 40 kamu borç stokunu çevirmede dünyada çok iyi bir yerde olduklarını, cari açık sorununun giderilmesi konusunda ise hükümet olarak canla başla çalıştıklarını söyledi. Cari açığın ihracat ve ithalat dengesinin sağlanamamasından kaynaklandığını, ancak AK Parti hükümetinin başarılı ekonomistlerinin sorunu çözme konusunda ciddi projeler üzerinde çalıştıklarını belirten Bakan Şahin, şunları kaydetti: ``Avrupa Birliği ülkelerinde ciddi ekonomik sıkıntılar baş göstermiş durumda. ABD`de her gün onlarca banka batıyor. Biz diyoruz ki, ileri demokrasi olmadan ve ayaklarımızdaki prangaları sökmeden kalkınma olmaz. Kalkınabilmemiz için mutlaka yeni anayasa yapmamız şart. Başbakanımızın başkanlığında güçlü, ilkeli ve ileri demokrasiyle yönetilen güçlü ve zengin bir Türkiye modeli üzerinde çalışmalarımızı aralıksız sürdürüyoruz.`` AK Parti Genel Başkanı Yardımcısı Hüseyin Çelik ise, tüm Türkiye`de olduğu gibi Gaziantep`te de seçmenin yarısına yakınının kendilerine oy verip iktidara taşıdığını, kendilerinin ise bu millete hizmet getirmek için gece gündüz demeden canla başla çalıştıklarını söyledi. AK Parti iktidarının halkın efendisi değil, halkın hizmetkarı olduğunu, halkın her istediği hizmeti emir telaki edip gereği için ilgili bakan ve bürokratların çalıştığını ifade eden Çelik, ``Biz halkımızın emrindeyiz, seçimde vaatettiklerimizi fazlasıyla yerine getirmenin çabası içerisindeyiz`` şeklinde konuştu.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu, Gaziantep Ticaret Odası Başkanı Mehmet Aslan ve Gaziantep Sanayi Odası Başkanı Adil Konukoğlu da birer konuşma yaptı

Konuşmaların ardından en çok ihracat yapan 34 firmaya plaketleri Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, Gaziantep Valisi Erdal Ata, AK Parti Gaziantep Milletvekilleri, Mehmet Sarı, Halil Mazıcıoğlu, Mehmet Erdoğan, Sanko Holding Yönetim Kurulu Başkanı Abdülkadir Konukoğlu ve çok sayıda davetli tarafından verildi.
Kaynak: İHA