Hastanelerin İnternet Sitelerinde Kalite Yönetimi Unutulmayacak

Sağlık Bakanlığı Tedavi Hizmetleri Genel Müdürlüğü, özel ve kamu kurumlarının internet sayfalarında kalite yönetimine yeterince yer ayırmadığının belirlendiğini bildirdi.


81 ilin valiliğine konuyla ilgili uyarı yazısı gönderen Sağlık Bakanlığı, sağlık hizmetleri sunumunda hizmet kalitesinin artırılması, sürekli gelişimin sağlanması ve hizmetlerin kalite kültürü içinde yürütülmesi amacıyla, kurumların internet sitelerinde `Hastane Hizmet Kalite Standartları (HKS) Kalite Yönetimi` adı altında bir alan ayrılmasını istedi. Bakanlık, bu alan bilgilerinin güncelliğinin sağlanması konusunda da valilikleri uyardı.

Sağlık Bakanlığı Tedavi Hizmetleri Genel Müdürlüğü, kalite yönetimi faaliyetlerinin yürütülmesinde başta kurumun üst yöneticileri olmak üzere ilgili komite üyeleri, bölüm kalite sorumluları, kalite yönetim direktörü ve birim çalışanlarının aktif olarak yer alacağı bir yapılanma öngörüldüğünü hatırlattı.
Bakanlığın uyarı yazısında; yapılan incelemelerde, kurumların internet sitelerinde kalite yönetimiyle ilgili yeterli ve güncel bilgilerin yer almadığının belirlendiği kaydedildi.
Açıklamada, şöyle denildi: "Yapılan değerlendirmeler sonucunda bakanlığımıza bağlı kurumların web sitelerinde `HKS Kalite Yönetimi` adı altında bir alan ayrılması ve bu alanda bazı bilgilerin asgari olarak yer alması kararlaştırılmıştır. Bundan böyle kurumların internet sitelerinde; kaliteden sorumlu başhekim yardımcısı, kalite yönetim direktörünün, kalite yönetim birimi çalışanlarının, oluşturulan komitelerin isimleri ve komite üyelerinin adı, soyadı, unvanı, fotoğrafı yer alacak. Kurumların internet sitelerinde ayrılacak alanda; bölüm kalite sorumlularının adı, soyadı, unvanı, fotoğrafı ve sorumlu olduğu bölüm, HKS kapsamındaki iyi uygulama örnekleri, öz değerlendirme planı, HKS kapsamında gerçekleştirilecek eğitimlerin planı, Sağlıkta Performans ve Kalite Yönergesi ve Hasta ve Çalışan Güvenliği Yönetmeliği’nin güncel halleri ile Sağlık Bakanlığı Performans Yönetimi ve Kalite Geliştirme Daire Başkanlığı`nın internet sitesine erişim linki bulunacak.”