Akademi Ödüllü Besteciden İnsan Hakları Marşı

Akademi ödüllü besteci Hans Zimmer, Uluslararası Af Örgütü’nün 50.

yılı anısına `Özgürlük İçin Bir Ses Daha` adlı insan hakları marşını besteledi. UJAM, Music Creation Platform, marşın yeniden düzenlenmesi için internet üzerinden yürütülecek yarışmaya ev sahipliği yapacak.

Akademi ve Grammy ödüllü besteci Hans Zimmer ve film müziklerinde birlikte çalıştığı Lorne Balfe Uluslararası Af Örgütü’nün 50. yılı için 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü bağlamında düzenlenen `Haklar İçin Yaz` adlı uluslararası mektup yazma maratonu kampanyası sırasında yayınlanmak üzere `Özgürlük İçin Bir Ses Daha` marşını besteledi. Bu etkinliğin bir parçası olarak Zimmer ve UJAM, insanları 9 Aralık’ta internet üzerinden başlayacak yarışmaya katılarak marşı yeniden düzenlemeye çağırıyor.
İnsan haklarının uzun süredir destekçisi olan Zimmer ve Balfe yaptığı yazılı açıklamada, “Bu kadar önem verdiğimiz bir amaç uğruna bu eseri yapmak bizim için bir ayrıcalıktı. Umarız ki bu marş, Uluslararası Af Örgütü’nün herkesin temel haklarının korunduğu bir dünya vizyonunu destekleme konusunda ilham kaynağı olur. Hepimiz insan hakları ve adaleti savunan Uluslararası Af Örgütü’ne katılmalıyız.” dedi.

Zimmer, aralarında `Bayan Daisy’nin Şoförü` ve `Yağmur Adam` gibi sosyal bilinç dramalarından gişede rekorlar kıran `Kara Şovalye`, `Başlangıç` ve yapım aşamasında olan `Sherlock Holmes: A Game of Shadows`a kadar 100’den fazla filme de müzik yaptı.