'başbakanım Ne Olur Ağabeyimi Bulun' Diye Ağladı

Afganistan`da 11 ay önce Taliban militanlarınca kaçırılan Türk işçi 28 yaşındaki Sertaç Dikilitaş`tan bugüne kadar haber alınamadı.

Adana`daki annesi ve kardeşleri Sertaç`ın bulunması için gözyaşı döküp başbakan ile cumhurbaşkanından yardım istedi. Kız kardeşi Işıl Dikilitaş, “Başbakanım elini ayağını öpeyim ağabeyimi bulun, size yalvarıyorum” dedi.
7 çocuk annesi 53 yaşındaki anne Nursel Dikilitaş, Akkapı mahallesindeki evinde oğlunun fotoğrafına bakarak ağladı. Oğlunun Afganistan`a 18 Aralık`ta gittiğini 9 Ocak`ta da kaçırıldığını haber aldığını söyleyen anne Dikilitaş, zaman zaman güçlükle konuştu. Sertaç’ın günde 3 kez kendini aradığını anlatan anne Dikilitaş, “Yaklaşık bir yıl oldu, oğlumun sesini duyamadım. Sağ veya ölü bir haber bekliyorum, dayanacak gücümüz kalmadı. Çok perişan olduk, gece gündüz yatamıyorum. Bize gelecek diyorlar, bekliyoruz. Büyüklerimizden yardım istiyoruz, oğluma kavuşmak istiyorum” diye konuştu.
Sertaç’ın kız kardeşi Işıl Dikilitaş ise bir an önce ağabeyine kavuşmak istediğini söyledi. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a seslenen Işıl, bu olaydan dolayı annesinin sürekli hastanede olduğunu belirterek, “Sayın başbakanım, elini, ayağını öpüyorum dayanacak gücüm kalmadı. Ne olur yardım edin ağabeyim kurtulsun” dedi.
Ağabey Aytaç Dikilitaş da kardeşinin kaçırıldığı andan bugüne kadar kendisinden haber alamadıklarını anlattı. Dikilitaş, “Bir kez bile olsa annemi arasa yaşadığını bilsek biraz daha sabrederiz. Ağabeyim bir rehinedir, devletin sahip çıkması Dışişleri Bakanlığı’nın yardımcı olup kurtarması lazım” diye konuştu.
Firma yetkilisi Şahin Mol ise Sertaç’ın Kabil’e girişinden sonra haber alınamadığını hatırlatarak, Ergenekon’dan içeri alınıp cezaevinde ölen Kaşif Kozinoğlu’nun Sertaç’ın kurtarılması için çalıştığını bildiklerini söyledi. Mol, şunları anlattı: “Taşeronluğunu yaptığımız firma büyükelçilikle görüşme yaptı. Bize telefonla görüşme yaptığımızda önceden ismini bilmediğimiz sonradan Kaşif Kozinoğlu olduğunu gördüğümüz yetkili kurtarma sözü vermişti. Ergenekon`dan içeri alındıktan sonra iş biraz daha uzadı. O zaman kurtarılabilirdi. O zaman çok umutlandık. Büyükelçilikle görüşme oldu, sağ olduğu yönünde haberler alıyoruz. Ailenin dayanacak gücü kalmadı. Ülkemizin Afganistan’da gücünün olduğunu biliyoruz. Bir sonuç almak istiyoruz. Afganistan`da buna benzer olaylar olmuş, ölüm olayına rastlamadık, Müslüman oldukları için işçileri zaman içinde serbest bıraktıklarını biliyoruz.”