'Rıdvan beni tehdit ediyor, soruşturma açılsın'

AK Parti'li vekil Rıdvan Dilmen'in o sözlerine çok sert çıktı. Tayyar, "'Rıdvan beni tehdit ediyor, soruşturma açılsın" dedi.

TV8 ekranlarında yayınlanan Erkan Tan ile Başkentten programına AK Parti Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar konuk oldu. Şike yasasının veto edilmesinde etkin bir isim olan Tayyar, kendisini eleştiren futbol yorumcusu Rıdvan Dilmen'e ağır eleştirilerde bulundu.

Dilmen'in, "Fenerbahçeyle ilgili olumsuz kararı veren hakem Türkiye’ye gelirse onu vururlar" açıklamasına tepki gösteren Tayyar, "Kimseyi tehdit etmeye hakkınız yok. Sen kimsin kardeşim. O hakeme verdiğin cevap üzerinden bizi tehdit etmeye, bize şantaj yapmaya hakkın var mı?" diye konuştu.

Canlı yayında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunan Şamil Tayyar, "Rıdvan Dilmen’in bu konuşması başta şahsım olmak üzere bir tehdittir, bir şantajdır. Bununla ilgili soruşturma açılmalıdır" dedi.

"HANGİ ÇETENİN ÜYESİSİN?"


Rıdvan Dilmen'e, "Sen kimsin, Olgun Peker’in çetesinin üyesi misin, Aziz Yıldırım’a atfedilen çetenin üyesi misin?" diye çıkışan AK Parti'li Tayyar, "Ayrıca bir spor yorumcusu bir televizyon ekranında adamı vururlar diyebilir mi? Ya senin Türkiye’de bir infaz timin var ya bundan haberin var ya içindesin ya dışındasın ama bir şekilde bunun yanındasın. Sadece o hakem ile ilgili olsa bile bir spor yorumcusu çete üyesi gibi konuşabilir mi. NTV ciddi ve saygın bir kanaldır bence bu tür ahlaksız adamlara kanallarında yer vermemesi gerektiğini düşünüyorum. Yarın bir gün şahsımızı hedef alan bir saldırı olursa bunun sorumlularından bir tanesi Rıdvan Dilmen'dir ve bunun da hesabını veremez" şeklinde konuştu. BEYAZ GAZETE