Orman Müdürlüğü, Yılbaşında Kaçak Kesimleri Önlemek İçin Çam Fidesi Dağıttı

İstanbul Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri, yılbaşında İstanbul ormanlarından kaçak çam ağacı kesilmesini önlemek için, çam fidesi dağıttı.

Sarıyer’deki bir alışveriş merkezinde stand açan bölge müdürlüğü, “Yılbaşına ağaç keserek değil, çam dikerek girin” sloganıyla fide dağıttı.
Yılbaşında kaçak çam kesimini önlemek için önlemlerini artıran İstanbul Orman Bölge Müdürlüğü, “Yılbaşına ağaç keserek değil, çam dikerek girin” sloganıyla bir kampanya başlattı. Yılbaşına kısa bir süre kala kaçak çam kesimine dikkat çekmek için harekete geçen ekipler, Sarıyer’deki bir alışveriş merkezinde stand kurdu. Bölge müdürlüğü ekipleri standa alışveriş merkezine gelen vatandaşlara çam fidesi dağıttı. Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği standın önünde kuyruklar oluştu.
Geçmiş yıllarda ormandan kaçak ağaç keserek yeni yıl kutlaması adeti olduğunu ancak bunun son birkaç yılda azaldığını belirten Orman Bölge Müdürü İbrahim Çiftçi, “Tabii ki bir fidan bir can demektir. Ülkemizde de ağaçlandırma kampanyasında oldukça yoğun çalışmalar devam ediyor. İlimizde de 2011 yılında programlananın üzerinde bir fidan dikimi oldu. Bin 300 hektar sahada, 1 milyon 370 bin adet fidan diktik. Vatandaşlarımızı fidan dikmeye davet ediyoruz. Böylesi yeni yılın daha iyi hatırlanacağını düşünüyoruz.” İfadelerini kullandı.