Ken Livingstone'e Türk Politikacı Desteği

Londra’daki Türk kökenli politikacıların bir kısmı, yerel seçimlerde büyük dedesi Türk olan mevcut Londra Belediye Başkanı Boris Johnson yerine, İşçi partili rakibi Ken Linivgstone’u desteklemek için destek kampanyası başlattı.



Mayıs ayında yapılacak belediye başkanlığı seçimleri yaklaşırken, Londra’daki siyasi partilerin yılbaşı kutlamalarında seçim kampanyaları öne çıkıyor.


Londra’nın Enfield belediye meclisinin Türk kökenli üyesi Ali Bakır tarafından düzenlenen kutlama etkinliği, önümüzdeki yerel seçimlerde Londra belediye başkanlığının en güçlü adaylarından Ken Livingstone’e destek kampanyasına dönüştü.


Bir restorantta dün akşam düzenlenen etkinlikte politikacılar, İşçi Partisi başkan adayı Ken Livingstone destek kampanyası başlattı.


Ali Bakır, oy verme hakkı olan Türk kökenli vatandaşlardan seçimlerde İşçi Partisi adayı Livingstone’u desteklemelerini istedi.


Etkinliğe katılan Edmonton İşçi Partisi Milletvekili Andy Love ile Joanne BcCartney de Ali Bakır ve arkadaşlarına İşçi Partisi’ne yerel seçimlerde verdikleri destekten dolayı teşekkür etti.


Evening Standard gazetesinin geçtiğimiz hafta yaptığı bir ankette Londralıların yüzde 55’i Boris Johnson’un belediye başkanı olarak devam etmesini isterken, Ken Linivgstone ise yüzde 45 oy oranında kalmıştı.