Chp'li Seçer'den Liste Krizi Açıklaması

CHP Mersin Milletvekili Vahap Seçer, Mersin`de zafiyet içerisinde örgütler olduğunu ancak bunların aşılabileceğini belirterek, "Ben bunları çok büyütmüyorum.

Chp'li Seçer'den Liste Krizi Açıklaması
Su akacak mecrasını bulacak" dedi. İhlas Haber Ajansı (İHA) Mersin Bürosu`nu ziyaret eden CHP Mersin Milletvekili Vahap Seçer, İHA muhabirleri Hüseyin Kar ve Kıymet Gökçe ile görüştü. TBMM`nin tatile girmesi dolayısıyla birkaç gündür kentte bulunduğunu söyleyen Seçer, geçtiğimiz hafta sonunda CHP Genel Başkan Yardımcısı Erdoğan Toprak`ın merkez Yenişehir Belediyesi`ni ziyareti sırasında yaşanan liste krizi ile ilgili soru üzerine yaşananlardan üzüntü duyduğunu belirtti. Yenişehir Belediye Başkanı İbrahim Genç`in Mersin`deki teşkilatyapısıyla ilgili görüşlerini, sıkıntıları ortaya koyduğunu, bunda bir sıkıntı olmadığını ifade eden Seçer, "Yani belediye başkanı da böyle bir değerlendirmeyi yapabilir, bir milletvekili olarak ben de yapabilirim. Nihayetinde orada bir genel başkan yardımcısı misafir, onun da bazı bilgiler edinmesi ve bunu gerekli yerlere taşıması, hatta genel başkanla paylaşması adına ortaya konulan bir görüş. Ancak şu bir gerçek; bu hadisenin bu şekilde olmasından ben de üzüntü duydum. Sonuçta bir belediyeziyaretiydi. Şikayet edilen il başkanı da oradaydı. Böyle bir ortamda bu konuların görüşülmesini ben de doğru bulmadım ama bunlar konuşulmayacak şeyler de değil. Farklı bir ortamda Sayın İbrahim Genç bu görüşlerini aktarabilirdi" dedi

"BAZI ÖRGÜTLERİMİZ ZAFİYET İÇERİSİNDE" CHP Mersin Teşkilatı içinde örgütsel anlamda bazı bölgelerde sıkıntılar olduğunu kendisinin de bildiğini dile getiren Seçer, "Zafiyet içerisinde olan örgütlerin olduğunu ben de açıklıkla ifade etmek istiyorum. Bunların spesifik olarak şu örgütler dememin çok doğru olduğunu düşünmüyorum. Böyle bir görüş ortaya koymam, zaten sorunlarla boğuşan bir takım örgütlerimizi çok daha fazla kaosun içerisine sokmaya neden olur. Bunlar aşılacak şeylerdir. Bunları ben çok büyütmüyorum, su akacak mecrasını bulacak"diye konuştu. CHP`nin bir kongre sürecine girdiğini, bu süreçten de delegasyon ya da parti tabanı nasıl bir yönetim, nasıl bir il başkanı, ilçe başkanı istiyorsa onun çıkacağını vurgulayan Seçer, CHP`de artık eski anlayışa müsaade edilmeyeceğini söylediğini belirtti. Artık parti içi hukuk ve tüzüğün işleyeceğine vurgu yapan Seçer, şöyle devam etti: "Daha önce parti içi tüzüğü, parti içi hukuku çok kaba bir tabirle söyleyeceğim iğfal ediyorlardı. Artık bunlara müsaade etmeyeceğiz, tüzük, hukuk neyse o yerine getirilecek. Mümkün olduğunca hataları en asgaride tutmaya çalışacağız. Bu tip haksızlıkları minimize etmeye çalışacağız. Her şey mükemmel olmayabilir. Dolayısıyla ben umut ediyorum, bu kongre süreci eskiyle mukayese edilmeyecek derecede daha demokratik bir ortamda gerçekleşecek. Tabii ki örgütlerimizin ve Mersin`in geleceğinden hiç endişem yok.Son seçimde bana göre bütün olumsuzluklara rağmen Mersin`de çok ciddi bir oy artışına imza attı bu örgütler. Az önce örgütleri eleştirirken, 13 ilçe teşkilatı ya da il yönetiminde görev alan tüm arkadaşlarım bu işte başarısızdır demiyorum, yani zafiyet olan yerler vardır. İşte bu örgüt, bu zafiyetlere rağmen yüzde 50 oy artışı sağladı. AKP ile beraber birinciliği paylaştı, çok cüzi bir oyla biz ikinci olduk. Dolayısıyla önümüzdeki süreçte Mersin`de bence iyi şeyler olacak." "ÖZÜR DİLEMEDİM, ÜZÜNTÜMÜ BİLDİRDİM" Vahap Seçer, bazı ilçe başkanları ve partililerin kendisine destek için il binasında yaptıkları toplantıda "Milletvekilimiz Vahap Seçer de benden özür diledi" diyen İl Başkanı Yılmaz Şanlı`yı da yalanladı. Özür dileyip dilemediği sorulan Seçer, ortada bir yanlış anlaşılma olduğunu belirterek şunları söyledi: "Hayır özür dilemedim. Orada sanıyorum yanlış anlama var. Tabii ki, böyle bir ortamın olmasını istemezdim, ortam gerilince, karşılıklı bir takım suçlamalar olunca ben de rahatsız oldum. O rahatsızlığımı dile getirdim. Özür niçin dilenir? Özrü yapan kişi özür diler. Benim bu olayda bir katkım olmadığı için sadece ben orada, o ortamda bulunan bir arkadaşlarıydım, ondan dolayı üzüntülerimi ifade ettim."
Kaynak: İHA