Gesiad’tan, Nevşehir Kent Haber Gazetesi’ne Pastalı Kutlama

Nevşehir’in önemli sivil toplum örgütlerinden Genç İşadamları ve Sanayicileri Derneği (GESİAD), ilde yayın yapan Nevşehir Kent Haber Gazetesi’ni 8.

yılına başlaması dolayısıyla ziyaret etti. Dernek üyeleri ziyarete, üzerinde `nice 8 yıllara` yazılı pasta ile geldi.

GESİAD heyetinde, Genel Sekreteri Mustafa Sözduyar ve Dernek Başkan Yardımcısı Harita Mühendisi Emrah Güner’in yanısıra dernek üyeleri Nevşehir Belediyesi meclis üyesi, Nevşehir Gençlik Spor Klübü İkinci Başkanı iş adamı Sedat Cantekin, iş adamı Ali Ersan Erdoğan ve Zaman Gazetesi Nevşehir İl Temsilcisi Metin Yüksel de yer aldı.
Dernek Genel Sekreteri Mustafa Sözduyar, yaptığı açıklamada, yerel basının demokratik hayatın vazgeçilmez unsurlarından olduğunu söyledi.

Sözduyar, Nevşehir’de yaşayan insanların yerel basın sayesinde ilde yaşanan gelişmelerden ayrıntılı biçimde bilgi sahibi olduğunu, sorunlarını ilgili makamlara iletebildiğini ve haksızlıklara karşı sesini duyurabildiğini belirtti.

Günümüzde, haber almanın, en başta gelen insan hakları arasında yer aldığına dikkat çeken Sözduyar, bunu sağlamak üzere ilde zor şartlar altında görev yapan basın kuruluşlarının dernek olarak bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da yanlarında olmaya devam edeceklerini söyledi.

Sözduyar, konuşmasını, “daha nice 8 yıllara ulaşmanızı diliyoruz.” diyerek tamamladı.

Nevşehir Kent Haber Gazetesi Genel Yayın Müdürü Osman Koca, GESİAD üyesi iş adamı ve sanayicilerin 8. yıllarını kutlamak için yaptıkları pastalı ziyaretlerinden dolayı çok duygulandığını belirterek, teşekkür etti.

8. yıllarına ulaşmaları nedeniyle çok sayıda tebrik telefonu ve çiçek aldıklarını, ancak en anlamlısını ilin en önemli sivil toplum örgütlerinden olan GESİAD’ın pastalı ziyaretinin oluşturduğunu kaydeden Koca, yerel basınla iş dünyasının birbirini tamamlayan, ilin gelişmesi için çalışan kurumlar olduklarını kaydetti. Koca, halkın yerel basını satın alıp okumasının önemli olduğunu da vurguladı.

Her kuruma veya eve, en az bir ulusal, bir de yerel gazetenin girmesi gerektiğini kaydeden Koca, “İnsanlar genel haberleri yaygın basından, yerel olayları ise yerel basından ancak takip edebilir. Yaygın bir basın organı yerel haberlere ne kadar yer verebilir. Ama yerel gazetenin tamamı ilde meydana gelen olaylara ayrılmıştır. Bunu yerleştirmemiz gerekiyor. Yerel basın aynı zamanda ilin gelişmesi için de önemli kurumların başında yer almaktadır.” diye konuştu.

Ziyaretin sonunda, Nevşehir Kent Haber Gazetesi Genel Yayın Müdürü Osman Koca ile GESİAD üyesi iş adamları pastayı birlikte keserek `nice yıllara` temennisinde bulundular.