Şehit Piyade Onbaşı Soner Ateşsaçan'ın İsmi

Artvin Valiliği koordinesinde Orman Bölge Müdürlüğü tarafından şehit Soner Ateşsaçan`ın ismi, Artvin`in Yusufeli ilçesi Bıçakcılar köyünde ormana verildi, fidan dikildi.

Artvin Valisi Necmettin Kalkan, Artvin Milletvekiliİsrafil Kışla, Yusufeli Kaymakamı Cumhur Duran, Yusufeli Belediye Başkanı Eyüp Aytekin, Orman Bölge Müdürü Ömer Naci Kaya, Yusufeli Orman İşletme Müdürü Sami Erkal, İl Jandarma Alay Komutanı Alper Sır, İl Emniyet MüdürüHüsrev Armaner ile çok sayıda kurum müdürü ve vatandaş ile köylüler katıldı

Artvin Orman Bölge Müdürü Naci Kaya yaptığı konuşmada, şehitlik mertebesinin peygamberlikten sonra geldiğini belirterek "bu vatan için şehit düşen piyade onbaşı Soner Ateşsaçan için ne yapsak azdır bu kardeşimizin şehit düşmesi belkide bizlere bu vatan için ölmenin önemini ortaya koyuyor şehit ailesini ziyaretimizde bizimde ne katkımız olur düşüncesi doğrultusunda kalıcı bir ormana verilen ismiyle yaşamasınıdüşündük. Ailesine Allah`tan sabırlar diliyorum" dedi.Artvin Milletvekili İsrafil Kışla da "Allah bir daha bu tür terör olaylarıyaşatmasın. Biz Kürt`le, Türk`le, Çerkez`le, Laz ve Alevisiyle kardeşiz. İnşallah terörün kökünü kazımak için tüm silahlı kuvvetlerimizle gece gündüz demeden olayların üstüne gidiyoruz" diye konuştu.

Artvin Valisi Necmettin Kalkan da, "şehit ailesini ziyaretimizde kendilerine bizden ne istiyorsunuz dediğimizdebir ormana isminin verilmesini istemişlerdi, biz de onu yerine bugün getirdik. Soner Ateşsaçan`ın ismini gördüğünüz bu ormana verdik. Şehitlerin arkasından ağlamayın şehitler ölmez biz onlarla her zaman gurur duyuyoruz. Burada bir kez daha ailesine sabırlar diliyorum. Yusufeli`nin 8.şehidi bizim için ayrı biryeri ayrı bir önemi var. Ben şehidimize Allah`tan rahmet dilerken ailesine de baş sağlığı diliyorum."Tören alanından orman alanına kadar yürüyerek gidenprotokol ormanda şehit için birer ağaç dikti. Karlı dağların eteğindeki bu törene yediden yetmişe herkes katıldı. Şehidin anne ve babası bu vatan için şehit düşen oğullarından oldukça gururlu olduklarını ve dimdik ayakta olduklarını söylediler. Anne ve babası da oğulları için fidan diktiler.
Kaynak: İHA