Siyasilerden 'çocuk Haklarına' Fotoğraflı Destek

Siyasileri çocuklarla aynı karede buluşturan ``42 Hak-42 Fotoğraf-42 Hikaye`` projesinin açılışı Çırağan Sarayı`nda yapıldı.

Türkiye`nin önde gelen siyasetçilerinin, çocuklarla aynı karede poz verdiği ``42 Hak-42 Fotoğraf-42 Hikaye`` fotoğraf sergisinin açılışı Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız`ın katılımıyla gerçekleştirildi.

Programın açış konuşmasını yapan Bakan Taner Yıldız, ``Sergide yer alan fotoğrafları bizden daha güzel, daha saf ve daha temiz olan çocuklarımıza, şu an yaşadığımız Türkiye`den daha iyi bir ülke bırakabilmek için gayretlerimizin çerçevelendiği bir fotoğraf olarak görüyorum`` dedi

Siyasileri çekmenin kendisi için değişik bir tecrübe olduğunu söyleyen Bedri Baykal, "Sadece sayın Başbakan`ı rahatsızlığından dolayı çekemedim. Çekilmiş halde geldi. Diğer tüm isimleri çekme şansımız oldu. Söz konusu çocuklar olunca tüm o çalışma gerginlikleri ortadan kayboluyordu" diye konuştu

Projenin sponsor firma temsilcisi Ali Demirel de böylesine bir projenin içerisin de yer almaktan oldukça mutlu olduklarını belirtti.

Konuşmaların ardından, TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı Burhan Kuzu, TBMM İdari Amiri Salim Uslu ve diğer davetlilerin de katılımıyla serginin açılış kurdelesi kesildi.

Dünya Çocuk Hakları Sözleşmesi`ne dikkat çekmeyi amaçlayan serginin, tüm Türkiye`yi gezeceği öğrenildi.
Kaynak: İHA