Mısırlı kadınlar o sahneye isyan etti
Mısır'da hafta sonu bir kadın protestocunun yerlerde sürüklenmesi Mısırlı kadınları ayağa kaldırdı. Tahrir Meydanı'nı dolduran 10 bin Mısırlı kadın, askeri yönetime ateş püskürdü. Eyleme erkekler de destek verdi.

Eyleme sadece kadın protestocular değil, onlara destek vermek için Mısırlı erkekler de katıldı. Erkekler kadınlar etrafında bir çember kurarak, ‘koruma kordonu’ oluşturdular ve “Mısırlı kadınlar kırmızı çizgidir” sloganları attılar.
‘Ülkenin şerefi lekelendi’
Öte yandan bir tepki de Washington’dan geldi. ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton, Mısır’daki gösterilerde kadınlara yönelik şiddetin “ülkenin şerefini lekelediğini” söyledi. Clinton, Washington’da bir üniversitede yaptığı konuşmada Mısır’da özellikle kadın göstericilerin güvenlik güçleri ve aşırılıktan yana grupların hedefi olduğunu belirtti.
Askerler özür diledi
Göstericilerin Tahrir Meydanı’nı terk etmesinin ardından Askeri Konsey bir bildiri yayınlayarak ‘son halk meclisi ve bakanlar kurulu gösterilerinde meydana gelen ihlallerden ötürü Mısır’ın büyük kadınlarından özür dileriz’ ifadeleri kullanıldı. Konsey, Mısırlı kadınlara saygı gösterip kendilerini takdir ettiğini açıkladığı bildirisinde gösterilere, aktif ve pozitif bir şekilde siyasi yaşama katılım haklarını da onayladıklarını vurguladı.
