Cinayetle Biten Aşırı Hız Kavgasında 3 Sanığa 62 Yıl Hapis

Adana`da otomobille aşırı hız yaparak gürültü çıkardıkları iddiasıyla kavga ettikleri 37 yaşındaki şahsı öldürüp, 4 kişiyi de yaraladıkları ileri sürülen ve son savunmalarında "İşlemediğimiz suçtan yargılanıyoruz" diyen 3 arkadaştan 2`si 21`er yıl 2`şer ay, biri ise 19 yıl 11 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Cinayetle Biten Aşırı Hız Kavgasında 3 Sanığa 62 Yıl Hapis
Yamaçlı Mahallesi 650. Sokak`ta 10 Haziran 2009`da gece yarısı otomobilleriyle hız yaptıkları iddia edilen 32 yaşındaki Abdulkadir Elmas, 28 yaşındaki Hakan Özdaş ve aynı yaştaki Ramazan Memiş, mahalle sakinleri tarafından dövüldü. Çıkan kavgada Olcay Bayakı (37) tabancayla vurularak öldürüldü, Bayakı Ailesi`nden 4 kişi de yaralandı. Yakalanıp tutuklanan ve haklarında müebbet hapis cezası istenen 3 katil zanlısı arkadaş, yaklaşık 2.5 yıldır yargılandıkları Adana 2. Ağır Ceza Mahkemesi`nde kararduruşmasına çıktı. Poliste ve ilk duruşmada tabancayla ateş ettiğini itiraf ederek, "Bize saldırdılar. Bir el silah sesi duydum. Ben de torpido gözündeki tabancayı alıp kolumu camdan çıkartıp rastgele ateş ettim. Kimseyi öldürmek istemedim. Bir kişinin ölmesine çok üzüldüm" diyen Hakan Özdaş, öldürme olayının tüfekle `bitişik atıştan` kaynaklandığının belirlenmesi üzerine suçlamayı kabul etmedi. Özdaş son savunmasında, "Şu anda işlemediğim bir suç nedeniyle yargılanıyorum" diyerek beraatını istedi.Diğer katil zanlıları Abdulkadir Elmas ve Ramazan Memiş de, cinayetle ilgilerinin olmadığını söyledi

Mahkeme heyeti, 3 sanığın Bayak`ı öldürdüğüne kanaat getirerek, her 3`ünü müebbet hapse mahkum etti. Sanıkların cinayeti tahrik altında işlediklerinden ve duruşmadaki iyi hallerinden cezaları 15`er yıl hapse indirildi. 4 kişiyi de yaraladıkları için Elmas`ın cezası 19 yıl 11 20 gün hapse, Özdaş ile Memiş`in cezaları ise 21`er yıl 2`şer ay 20`şer gün hapse yükseltildi.
Kaynak: İHA