Sanatçılar Yaşlılıklarını 'yaşam Evi'nde Geçirecek

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan “Sanatçı Yaşam Evi” birçok sanatçının katılımıyla açıldı.


İBB Başkanı Kadir Topbaş tesisin 3 bin 200 metre kapalı alanana sahip olduğunu belirterek, yaklaşık 60 sanatçıyı burada ağırlayabileceklerini söyledi. Sanatçı Orhan Gencebay, sanatçı evinin harika bir yapı olduğunu, hayallerindeki mekana kavuştuklarını söyledi. Ajda Pekkan, Kadir Topbaş`ın sanatçılarla destek olmasından dolayı gururlu olduğunu dile getirdi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından Kartal Yakacık’ta yapılan “Sanatçı Yaşam Evi” açıldı. Açılış törenine Orhan Gencebay, Kenan Doğulu, Emre Altuğ, İlker İnanoğlu, Hakan Peker, Erol Evgin, Yonca Evcimik, Ajda Pekkan gibi çok sayıda ünlü sanatçı katıldı. Sanatçılar kürsüye çıkarak sanat evine kavuşmalarından dolayı memnuniyetlerini dile getirdiler.

Topbaş, tesisin 3 bin 200 metre kapalı alanana sahip olduğunu belirterek, yaklaşık 60 sanatçıyı burada ağırlayabileceklerini söyledi. Tesisin 44 odası olduğunu kaydeden Topbaş, "Yaklaşık 2,5 milyon liralık bir maliyeti oldu. Biz o hesapta değiliz. Ne kadar çok insan burada mutlu olacak ona bakıyoruz." dedi. Burayı bir mutluluk evi haline getirmeyi hedeflediklerini söyleyen Topbaş, daha şimdiden yer ayırtmak isteyenler olduğunu ifade etti.

Orhan Gencebay, çok güzel bir hizmet yapıldığını, Kadir Topbaş`ın İstanbul`a çok büyük katkıları olduğunu dile getirdi. Topbaş`ın sanata çok duyarlı olduğunu ifade eden Gencebay, "Gayemiz camiamızda yeniden yapılanmayı oluşturmaktır. Yeniden yapılanma hakların alınmasıyla ilgili. Başbakan`ımıza ve birçok bakanımıza belirtmiştik. Bununla ilgili çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Projemizi bitirdiğimizde hükümetimize sunacağız. Gerçekten sanatçıların haklarının gereği gibi alınmasıyla ilgili büyük sorunlar var. Müzik sektörü çökme noktasındadır. Üretim son derece azalmıştır. Birçok sanat dalında da bu durum devam etmektedir." diye konuştu.
Kenan Doğulu, çoğu zaman zor zamanlar geçiren sanatçıların artık burada keyifle zaman geçireceklerini ifade etti.
Erol Evgin, bu işin çok önemli olduğunu, kendisinin de odasını ayırttığını söyledi. Yıllardır bunu konuştuklarını dile getiren Evgin, "Sanatçıların şöyle bir özelliği var, sanat kısa sürede çok paralar kazandırıyor, ama o paraları bir ömre yaydığınız zaman sıkıntılı günler olabiliyor. Eşiniz, çoluğunuz, çocuğunuz da yoksa ciddi sıkıntılar içinde olabiliyorsunuz. Bu sosyal sorumluluk adına, vefa adına yapılan en önemli projelerden biridir.Mükemmel bir tesis oldu." ifadesini kullandı.

Hakan Peker, bazı sanatçıların bir zaman sonra aralarından çok dramatik bir şekilde ayrılabildiklerini aktardı. Bu sanatçılara konserler yaparak yardım ettiklerini fakat bunun köklü bir çözüm olmadığını kaydeden Peker, Kadir Topbaş`ın çok hassas davrandığını söyledi.
Türker İnanoğlu ise sanatçıların sinemadan aldıkları üç beş kuruş ile hayatlarını idame ettirdiklerini aktardı. Yaşlandıkları zaman bu sanatçıların çoğunun sokakta kaldığını dile getiren İnanoğlu, sanatçıların onurlu insanlar oldukları için de kimseden bir şey istemediklerini kaydetti.
Emre Altuğ, buranın çok eğlenceli bir yer olacağını söyledi.
Nuri Alço, geç kalınmasına rağmen böyle bir yerin açılmasının Yeşilçam adına çok güzel bir şey olduğuna değindi. Alço, buranın sokaktaki birçok sanatçıyı kurtaracağını söyledi.
Ajda Pekkan, Kadir Topbaş`ın böyle bir projeye gönül vermesi ve sanatçılarla birlikte olmasından çok gurur duyduğunu belirtti.