Türkiye'de ''muhteşem Yüzyıl'' Dünyada ''rebecca Black''

devlet``, ``AdınıFeriha Koydum`` yer aldı-Haberlerde Fenerbahçe ilk sırada.

..

-Dünyada en hızlı yükselen aramalar, Rebecca Black, GooglePlus, Ryan Dunn, Casey Anthony, Battle Field 3, iPhone 5,Adele, Tepco, Steve Job ve iPad2 olduİSTANBUL - 15.12.2011 - Google`da 2011 yılında Türkiye`deki genel aramalar içinde en fazla arama artışı olan kelimelerde ilk 3 sırayı, Muhteşem Yüzyıl, e-devlet, Adını Feriha Koydum aldı.

Google Türkiye Ülke Müdürü Bülent Hiçsönmez, Google Plus üzerinden yapılan görüşme ile Google tarafından her yıl, yıl içinde aramalarda yükselen trendlerin açıklandığı Zeitgeist sonuçlarını açıkladı.

Hiçsönmez, arama trendlerinin yıl içinde neyin daha fazla ilgi gördüğünü gösterdiğini dile getirerek, 2011 yılının sıcak gelişmeleri, aramasında artış olan kişiler ve olayların listede görüldüğünü kaydetti.

Google Zeitgeist 2011 Yılı Yükselen Arama Trendleri`ne göre, dünyada 2011 yılında araması en fazla artan kelimelerde ilk sırayı Rebecca Black, ikinci sırayı Google Plus aldı.

Diğer aramalar sırasıyla, Ryan Dunn, Casey Anthony (ABD`de kaybolan Caylee Anthony`nin annesi), Battle Field 3, iPhone 5, Adel, Tepco, Steve Job ve iPad2 oldu.

Türkiye`de genel aramalarda en fazla arama artışı olan kelimeler, Muhteşem Yüzyıl, e-devlet, Adını Feriha Koydum, Trendyol, Aşk Tesadüfleri Sever, Acunn, Wolfteam, İncir Reçeli, Defne Joy Foster ve Aref olarak sıralandı.

-Fenerbahçe-Türkiye`de arama alt kategorilere bakıldığında, en fazla arama artışı gözlenen yurtdışı destinasyonlarda ilk sırayı Phuket Adası aldı. Diğer 9 arama, Barbados, Disneyland Paris, New York, Las Vegas, Hawai, Panama, Singapur, Küba ve Cancun oldu.

Araması en çok artan haberler, Fenerbahçe, Beşiktaş, Galatasaray, Trabzonspor, Bursaspor şeklinde sıralanırken, listede yer alan diğer 5 artan arama Milli Piyango sonuçları, deprem, ÖSYM, ehliyet sınav sonuçları ve dünya kupası oldu.

En hızlı yükselen şarkı aramaları, Bengü - Aşkım, Şebnem Ferah - Hoşçakal, İsmail YK - Sanane, Sibel Can - Hançer, Serdar Ortaç - Elimle, Duman - Helal Olsun, Gülşen - Sözde Ayrılık, Hakan Peker - Karamela, Grup 84 - Söyle, Hande Yener - Atma şeklinde sıralanırken, filmler ise Aşk Tesadüfleri Sever, Arabalar 2, Son Durak 5, Karayip Korsanları 5, Şirinler, Buz Devri, Alacakaranlık 4, Çığlık 4, Eyvah Eyvah 2 ve Siyah Kuğu oldu.

Araması en fazla yükselen diziler, Muhteşem Yüzyıl, Umutsuz Ev Kadınları, Kızım Nerede, Lale Devri, Akasya Durağı, Behzat Ç, Fatmagül`ün Suçu Ne, Sihirli Annem ve Doktorlar olurken, kişiler ise Defne Joy Foster, Aref (Yetenek Sizsiniz), Kıvırcık Ali, Ebru Gündeş, Selena Gomez, Mustafa Ceceli, İbrahim Tatlıses, Ayşe Özyılmazel, Sıla ve Cem Yılmaz olarak sıralandı.

Bülent Hiçsönmez, Türkiye`de destinasyon kategorisinde yapılan aramalarda Panama`nın altıncı sırada yer almasının, Survivor yarışmasının orada çekilmesi olabileceğini kaydederek, bu alanda daha çok adalar ve balayı destinasyonlarının arandığını söyledi.

-Zeitgeist-Google her gün arama motoruna yazılan milyonlarca sorguya dayanarak Zeitgeist`i (Almanca`da `zamanın ruhu`) derliyor. Yıl sonu açıklanan Zeitgeist`e ek olarak, 2011 yılının global, bölgesel, geçmiş ve şimdiki arama trendlerine bakış sağlayan başka araçlar bulunuyor.

(AND-ALİ)
Kaynak: AA