Elbistan Muharrem Ayında Birlik Oldu

Elbistan Sanayici ve İşadamları Derneği (ELSİAD) ile Hacı Bektaş Veli İlköğretim Okulu, Aşure Tadında Sevgi Gecesi adıyla gerçekleştirdiği gecede birlik ve bütünlük mesajları verildi.

Elbistan Muharrem Ayında Birlik Oldu
Hacı Bektaş Veli İlköğretim Okulu ile ELSİAD bölgede ayrımcılık isteyenler, terör isteyenlere inat, birlik mesajları veren güzel bir çalışmaya imza attı. Programa Elbistan Kaymakamı Metin Maytalman, Garnizon Komutanı Binbaşı İsmet Korkut, Elbistan Belediye Başkanı Durmuş Küçük, Göksun Belediye Başkanı Ramazan Hurç, Askerlik Şubesi Başkanı Teğmen Uğur İnce, İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Adalı, Anadolu Alevi Bektaşi Federasyonu Başkanı Cengiz Hortoğlu, Bakış Belediye Başkanı kamber Yurdakurban, Demircilik Belediye Başkanı Ali Ekber Tepe, daire amirleri, sivil toplum örgütü temsilcileri, öğretmenler, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Açılış konuşmasını yapan İlçe Milli Eğitim Müdürü Ramazan Çelik, EDEP projesi’nin bu ayki konusu olan sevgi konusunun Muharrem ayı ile birleştiğini anlattı. Çelik, "Bizim, bu projemizin konusu olan sevgi, Muharrem Ayı’nda aşure günlerinde birleşince biz bu iki değeri birleştirerek birlikte bir program yapmak istedik. Ve bu programımızı, sayın kaymakamımızın önderliğinde sivil toplum örgütlerimizin destekleriyle organize ettik. Amacımız; herkesi tanıdığımızı, bildiğimizi, herkesi olduğu gibi kabul ettiğimizi ilan etmektir. Aslında yok ayrımız gayrımız. Bu şekilde olan herkese de aynı mesafedeyiz. Bu toplantıda toplananların hepsi bizim değerlerimiz, bütün insanlarımızı bizim insanlarımız. Biz, herkesin yaşam biçimine saygılıyız, herkesi olduğu gibi kabul ediyoruz, barış ve mutluluk içinde yaşamak istiyoruz, biz sadece yaratılanı yaratandan ötürü seviyoruz." dedi.

Daha sonra konuşan ELSİAD Başkanı Emin Polat ise misyonlarının sevgiyi sevmek olduğunu aktardı. Polat, "Yüreğimizin Ehli- Beyt sevgisiyle, İmam Hüseyin sevgisiyle attığı bu Muharrem akşamında burada bulunduğunuz için teşekkür ediyorum. Sevgi için bir araya gelen insanlarımızı görünce ülkemizin geleceğinden daha çok ümit var oluyoruz. ELSİAD olarak misyonumuz sevgiyi sevmek, düşmanlığa düşman olmaktır. Bu sevgi gecesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum." şeklinde konuştu.

Anadolu Alevi Bektaşi Federasyonu Başkanı Cengiz Hortoğlu’da sevginin önemine değinip birlik ve beraberlik mesajları verdi. Hortoğlu, "Bugün de gördüğüm kadarıyla bu fotoğraf burada şekilleniyor. Böyle gecelere çok ihtiyacımız var, Türkiye’nin bu fotoğrafa çok ihtiyacı var. Biliyorsunuz geçmişte istenmeyen hadiseler yaşandı. Ama bugün artık bunların üzerine bir sünger çekip, yepyeni bir sayfa başlatıp, acımızı kalbimize gömüp, birlikte yaşama arzusunu güçlü bir şekilde ortaya koyup barış içerisinde yaşamak istediğimizi ikrar edip ifade etmek istiyorum. Dünyanın her tarafında herkes kendi vatanını belirlemiş. Bizim bundan sonra bir başka yeri kendimize vatan seçme, kendimize o ülkeyi memleket olarak seçme lüksümüz de yok, şansımız da yok. Bin yıldır burada yaşıyoruz. Madem burada yaşıyoruz, burayı en güzel şekilde, en müreffeh ve barış içinde yaşamanın yollarını bulmak görevidir. Bundan sonra geçmiş hadiselerden dersle çıkararak geleceğe ümitle bakarak ve aynı hatalara tekrar tekrar düşmeden birlikte yaşayacağız." ifadesini kullandı.
Konuşmaların ardından Hacı Bektaş Veli İlköğretim Okulu öğrencileri önce aşureyi anlatan kısa bir oyun sahneye koydu. Daha sonra da birbirinden güzel türküleri seslendirdi. Daha sonra Sevgi Anaokulu’ndan 3 minik öğrenci sahneye çıktı. Sevgi, kardeşlik ve dostluk mesajları veren minikler daha sonra geceye katılanlara semazen gösteri sundu. Gecenin sonunda ise Elbistan Belediyesi tarafından vatandaşlara aşure ikram edildi.