Bir Çift Köpek, 6 Yılda 67 Bin Köpek Popülasyonuna Ulaşıyor

Bursa`da düzenlenen Hayvanları Koruma Kurulu toplantısında, kısırlaştırılmayan bir çift köpeğin 6 yıl sonunda yavrularıyla birlikte 67 bin köpek popülasyonuna ulaştığı açıklandı.

Bir Çift Köpek, 6 Yılda 67 Bin Köpek Popülasyonuna Ulaşıyor
İl Hayvanları Koruma Kurulu, Bursa`da hayvanların daha rahat yaşamalarını sağlamak ve onlara daha iyi muamele edilmesini temin etmek amacıyla Vali Şahabettin Harput başkanlığında toplandı.

Valilikteki toplantıda; belediyelerin sokak hayvanlarının barınma, beslenme ve rehabilitasyonları için daha fazla bütçe ayırmaları, Milli Eğitim Müdürlüğü, İl Müftülüğü, Sağlık Müdürlüğü ve belediyeler vasıtasıyla eğitici bilgiler verilmesi kararlaştırıldı. Hayvan sevgisiyle ilgili broşürler hazırlanması ve reklam panolarında hayvan sevgisinin gündeme getirilmesi için çalıştıklarını anlatan Bursa Valisi Şahabettin Harput, "Çocuklarımıza ve vatandaşlarımıza hayvan sevgisini aşılayacağız. Hayvanlarınsahiplenilmesi, beslenme sorunlarının aşılması, koruma ve tedavisi için yerel yönetimlerimiz güzel çalışmalar sergiliyor. Bunların artarak devamı için belediyelerden destek isteyeceğiz. Hayvan bakımevi olmayan belediyelerin bu konuda derhal çalışma yaparak en az bir bakımevi açmasını isteyeceğiz. Aldığımız kararlar valiliğimiz tarafından ilgili kuruluşlara bildirilecek ve ihmali görülen kuruluşlar hakkında yasal işlem yapılacak" dedi.

Toplantıda paylaşılan bir istatistik ise katılımcıların dikkatini çekti. Kısırlaştırılmayan bir çift köpeğin bir yılda 16, ikinci yılda yavrularıyla 128, üçüncü yılda 512, dördüncü yılda 2 bin 48, beşinci yılda 12 bin, altıncı yılda ise 67 bin kişilik köpek popülasyonuna ulaştığı bildirildi.

Toplantıya Vali Harput`un yanı sıra Vali Yardımcısı Sabahattin Yücel, İl Sağlık Müdürü Özcan Akan, Türkiye Hayvanları Koruma Bursa Şube Başkanı Zehra Çelikok, Baro Başkanı Zeki Kahraman ve ilgili kurumların müdürleri katıldı.
Kaynak: İHA