Kck Soruşturmasında Tutuklanan Avukatların Tahliyesi İçin İtiraz Edildi

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen KCK soruşturması kapsamında tutuklanan avukatların tutukluluğuna ikinci kez itiraz edildi.

Soruşturma kapsamında tutuklanan şüphelilerin avukatları, Beşiktaş`taki İstanbul Adliyesi önünde yaptıkları açıklamada soruşturma süresince kendilerine destek vermeyen İstanbul Barosu`nu eleştirerek baronun yarın yapılacak yönetim kurulu toplantısını protesto edeceklerini belirtti.

Beşiktaş`taki İstanbul Adliyesi önünde toplanan avukatlar adına açıklama yapan Leyla Han Tüzel, İstanbul Barosu`nun KCK soruşturması kapsamında tutuklanan avukatlara sahip çıkmadığını ifade ederek, "Meslektaşlarımız gözaltına alındıkları, sorgulandıkları ve tutuklandıkları süreçte barodaki tüm gruplar baronun bu sürece müdahil olmasını, meslektaşlarımızın yanında yer almasını istemiştir. Bu yönde görüşmeler yapılmış ve ısrarcı olunmuştur" şeklinde konuştu.

İstanbul Barosu`nun kendilerini hayal kırıklığına uğratarak meslektaşlarına sahip çıkmayacaklarını belirttiklerini ifade eden Tüzel, yarın yönetim kurulu toplantısı sırasında İstanbul Barosu önünde baronun bu tavrını protesto edeceklerini söyledi.

Grup adına yapılan açıklamanın ardından, avukatlar toplu bir şekilde KCK soruşturmasında tutuklanan 38 avukat hakkında verilen tutukluluğa yapılan itirazın reddedilmesi ile ilgili bir üst mahkeme olan İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesi`ne itirazda bulundu.
Kaynak: İHA