Expo 2020 İzmir Yürütme Komitesi Başkanı Özgener Oldu

EXPO 2020 İzmir Yürütme Komitesi Başkanlığı’na Mahmut Özgener seçildi.

Türkiye Futbol Federasyonu eski Başkanı ve Ege Tütün İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Özgener için İzmir Valisi Cahit Kıraç başkanlığındaki EXPO Yönlendirme Kurulu toplantısında oylama yapıldı.

Vali Kıraç’ın önerdiği listede yer alan Ege Bölgesi Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar, İzmir Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Işınsu Kestelli ile Ege ve Batı Akdeniz Sanayici ve İşadamları Federasyonu (ESİDEF) Başkanı Mustafa Özkara da yedi kişilik Yürütme Komitesi’nin diğer sivil üyeleri oldu. Komitede İzmir Büyükşehir Belediyesi’ni temsilen eski Konak Belediye Başkanı Muzaffer Tunçağ, Kültür ve Turizm Bakanlığı’nı temsilen Tanıtma Genel Müdürü Cumhur Güven Taşbaşı, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı’nı temsilen Müsteşar Suat Hayri Aka isimleri belirlendi.

EXPO Yönlendirme Kurulu’nun Balçova Termal Otel’de yapılan ikinci toplantısına 32 kişi tam kadro katıldı. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve Uluslararası Sergiler Bürosu (BIE) Türkiye Delegesi Murat Ersavcı’nın da bulundğu toplantı, basına kapalı yapıldı. Toplantının başında Kıraç, daha önce kurul üyelerinin de görüşünü alarak belirlediği isimleri okudu. EXPO Yürütme Komitesi Başkanı ve üyeleri salondakilerin oybirliğiyle seçilirken Özgener’i meslektaşları Ege İhracatçı Birlikleri Koordinatör Başkanı Mustafa Türkmenoğlu ile Ege Zeytin ve Zeytinyağı İhracatçıları Birliği Başkanı Ali Nedim Güreli, en coşkulu şekilde alkışladı. Toplantıya katılmayan Mahmut Özgener ise seçildiğini gazetecilerden duydu. Bunun üzerine bir açıklama yaparak, bu kadar önemli bir göreve seçilmekten dolayı sevinçli ve mutlu olduğunu söyledi. Başta Vali Kıraç olmak üzere kurul üyelerine teşekkür eden Özgener, “Okullarında okuduğunuz, suyunu içtiğiniz, çalıştığınız bir kente borcunuzu ödemek adına böylesine önemli bir görevde bulunma şansını yakalamak benim için çok anlamlı. Bugüne kadar ülkem için çalıştım, yine Türkiye ve İzmir için çalışacağım.” dedi. Özgener, EXPO’yu kazanmanın takım oyunu olduğunu, güçlü bir takım kurarak bu işi başaracaklarını ifade ederek, “Arkadaşlarımla birlikte EXPO 2020`yi İzmir`e kazandıracağımıza inanıyorum. Oylamasının yapılacağı 2013 yılına kadar önceliğim bu olacak. Bu iki yıllık süreçte İzmir ve EXPO için çalışacağım.” şeklinde konuştu.

Toplantı sonunda bir açıklama yapan Vali Kıraç da kararların oybirliğiyle alındığını belirterek, "2012 Haziran ayında Paris`teki ikinci tanıtım toplantısına hazırlık yapacak ekip belirlendi. Kurulun çalışma usul ve esasları tespit edildi." dedi.