''bir Varmış Bir Yokmuş (1v1y.com)'' 2 Milyon Üye Hedefliyor

``Bizim 2012 yılındaki beklentilerimize göre, ortaklarımızın hepsisitedeki cirolarıyla en iyi mağazalarındaki cirolarını zaten geçeceklergibi görünüyor``-``2012`de olabilecek potansiyel birtakım risklere karşı e-ticaretgibi bir can simidimiz var``(fotoğraflı)İSTANBUL - 14.

12.2011 - Perakende sektöründe faaliyet gösteren isimlerin kişisel ortaklığıyla kurulan online alışveriş sitesi ``Bir Varmış Bir Yokmuş (IV1Y.COM)``, 2010 yılında 2 milyon üye ve 80 milyon lira ciro hedefliyor.

1V1Y.COM Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Hotiç, düzenlenen basın toplantısında yaptığı konuşmada, Ekim 2011`de faaliyete başlayan sitenin 2,5 aylık sürede 500 bin üyeye ulaştığını belirterek, sezon sonu ürünlerinin yanı sıra sezon ürünlerinin de satılacağı sitede ilkbahar yaz sezonunda yaklaşık 50 markanın koleksiyonunun yer alacağını söyledi.

2012 yılında 80 milyon lira ciro ve 2 milyon üyeye ulaşmayı hedeflediklerini vurgulayan Hotiç, ``Site, bu boyuta geldikçe ve geliştikçe sanal alışveriş merkezi kimliğine büründüğünü göreceksiniz. 2012`nin son üç ayında sektördeki en büyük 3 oyuncudan biri olmayı hedefliyoruz`` dedi.

``Bir Varmış Bir Yokmuş (1V1Y)`` isminin online alışveriş dünyasında bir an olup bir an yok olan ürünlerin hızından esinlendiğini dile getiren Hotiç, ``Bir Varmış Bir Yokmuş, aynı zamanda kurucu ortaklarımızın masalsı başarılarına da gönderme yapıyor`` diye konuştu.

-``Reklam bütçesi 9 milyon lira``-Soruları da yanıtlayan Hotiç, siteyi kurduklarında önemli bir yatırımcının ortak olmak için ``bire 5, bire 7 gibi oranlarda`` kendilerine teklif getirdiğini anlatarak, bu süreçte yatırımcı veya başka ortaklara karşı açık olmadıklarını ifade etti.

Şu andaki amaçlarının öncelikle sektör liderliği olduğunun altını çizen Hotiç, ``Lider olduktan sonra önümüze bakacağız. 2 yıl gibi bir süre geçtikten sonra dünyaya mı açılırız yoksa başka bir şey mi yaparız, ondan sonra belli olur`` şeklinde konuştu.

Hotiç, dijital ve konvansiyonel toplamında 9 milyon liralık reklam bütçeleri bulunduğunu bildirdi.

-``Mankenler gibi her gün adımızı kullanırsak marka değerimizi kaybederiz``-E-ticaretin televizyonun uzaktan kumandası gibi olduğuna dikkati çeken Hotiç, şöyle devam etti:``E-ticaret bir şekilde yaşama kolaylık katıyor ve seçenekleri çoğaltıyor. Zamanı optimize ediyor. Bazen de para kazandırıyor, tasarruf ettiriyor. Ancak diğer taraftan da mağazaya gitmek, güzel müzik çalan hoş ortamda farklı insanları görmek, AVM`de dolaşırken bir kahve içmek de ayrı bir hoşluk. Biz ne yapacağız? E-ticaretin hızına kapılıp da kendisini magazinde her gün gösteren mankenler gibi adımızı çok kullanırsak, marka değerimizi kaybederiz. Ne kadar sık frekanslarla nerede duracağımızı çok iyi bilmemiz lazım. Kendi markalarımızın shop online`larının durması lazım. Ortak markalar ise olabildiğince kendi siteleri dışında da gözükecekler.``Mehmet Hotiç, Türkiye`nin son açıklanan büyüme rakamlarının ülke açısından biraz daha iyimser olmalarını sağladığını vurgulayarak, ``2012`de olabilecek potansiyel birtakım risklere karşı e-ticaret gibi bir can simidimiz var. Bu can simidimizi hem 1V1Y`de, hem kendi markalarımızın shop online`larında kullanabiliriz. Dolayısıyla e-ticaret kriz öncesinde hepimize can simidi olacak gibi gözüyor`` şeklinde konuştu.

E-ticaret cirolarına ilişkin de Hotiç, ``Bazı ortaklarımız e-ticarette mağaza cirolarını katlıyorlar. Bizim 2012 yılındaki beklentilerimize göre, ortaklarımızın hepsi sitedeki cirolarıyla en iyi mağazalarındaki cirolarını zaten geçecekler gibi görünüyor`` yorumunu yaptı.

-2012 sonunda günlük 6 bin 500 ürün satışı hedefleniyor-1V1Y.COM Genel Müdürü Gizem Burteçin de Türkiye`de internetten alışveriş yapan insan sayısının 6 milyona ulaştığına işaret ederek, 14`ü perakendeci olmak üzere 17 ortak ve 40`dan fazla markanın birlikteliğiyle kurulan sitenin büyük bir sinerji yarattığını vurguladı.

Ekim 2011`de açılan sitede günlük satılan ürün sayısının 2 bin, ulaşılan sepet sayısının bin, günlük tekil ziyaret sayısının da 150 bin olduğunu anlatan Burteçin, üyelerin yüzde 70`inin kadınlar, yüzde 30`unun erkeklerden oluştuğunu söyledi.

30 haziran 2012`ye gelindiğinde üye sayısını 1 milyon 300 bine, günlük satılan ürün sayısını 4 bine ulaştırmayı hedeflediklerini belirten Burteçin, 2 milyon kişiye ulaşmayı öngördükleri 2012 sonunda ise günlük satılan ürün sayısında 6 bin 500, günlük sepet sayısında 3 bin 500 ve günlük tekil ziyaretçi sayısında 250 bine ulaşmayı amaçladıklarını bildirdi.

Ortaklar arasında yer alan Derimod`dan Ümit Zaim ise ``Burada birbirine inanmışlık çok önemli. 16 ortağız. Ortaklar kesin olarak uyum içinde. Uyum olmazsa şirketler iyi gidemez`` dedi.

1V1Y.COM; Abdullah Kiğılı (Kiğılı), Ahmet Can Tarkan (Dilasima Grup), Aysel Balkan Sancaktar (GözGrup), Burak Çelet (Desa), Ali Tahsin Özlenir (Özlenir Giyim), Mehmet Hotiç (Hotiç), Kerem Gözalan-Furkan Gözalan (Asports), Mehmet Rıza Aytek (Vitrin Grup), Nejdet Ayaydın (İpekyol), Ramazan Kaya (Saat & Saat), Tekin Acar (Tekin Acar Kozmetik), Ümit Zaim (Derimod), Yılmaz Yılmaz (Koton), Yüksel Beşeskioğlu (Zeki Triko), Burhan Özkan (Ommedya), Yomi Kastro (Inveon) ile Genel Müdür Gizem Burteçin ortaklığında kuruldu.

(MED-FAN)
Kaynak: AA