Kent Konseyleri Bir Laboratuvar Gibi Çalışıyor

Belediye Başkanı Hasan Sipahioğlu, ziyaretine gelen Alanya Kent Konseyi Başkanı ve Yürütme Kurulu üyelerine, kent konseylerinin bir laboratuvar gibi çalıştığını söyledi.

Kent Konseyleri Bir Laboratuvar Gibi Çalışıyor

Antalya`nın Alanya Belediyesi’nin Kent Konseyi`ne desteği için teşekkür etmek ve konseyin çalışmalarıyla ilgili Belediye Başkanı`na bilgi vermek için ziyarette bulunan Konsey Yürütme Kurulu, görüş alışverişinde bulundu. Kent Konseylerinin Türkiye’de farklı isimlerle adlandırılıp belediyelerin birer birimiymiş gibi değerlendirildiğini ve son yönetmelik değişikliğiyle bu anlayışın tamamen değiştiğini ifade eden Belediye Başkanı Sipahioğlu, belediyelerin konseylere sadece maddi ve manevi olarak destek verdiğini hatırlattı. Konseylerin kamu kurumlarının, yerel yönetimlerin eksikliklerini ortaya koyan güzel bir laboratuvar olduğuna dikkat çeken Başkan Sipahioğlu, “Alanya Kent Konseyi yönetiminde her kesimden temsilci var. Belediye ile ortak çalışmalarımız ve projelerimiz var. Şehrin hassasiyetini, şehrin beklentilerini yerine getirmek için birlikte çalışacağız. Yeni yönetime başkanları Nurhan Özcan’ın şahsında başarılar diliyorum.” dedi.


BELEDİYENİN KONSEYLERE EMEĞİ ÇOK BÜYÜK
Engellilerle ilgili çalışmalarından dolayı Alanya Belediyesi’ne teşekkür eden Kent Konseyi Engelsiz Kent Meclisi Başkanı Can Direkçi, son bir ay içinde Türkiye genelinde yapılan çalışmalara bakıldığında Alanya’nın yine ilkleri gerçekleştirdiğini vurguladı.
Ticaret ve Sanayi Odası’nda Kültür ve Turizm Bakanlığı, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Özürlü ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğü, Alanya Belediyesi, Ticaret Odası ve Turistik İşletmeciler Derneği’nin ortaklaşa imzaladığı protokolün çok önemli olduğunu ifade eden Direkçi, Alanya’nın engellilerle ilgili bir takım çalışmalarıyla merkez haline geldiğini ifade etti. Direkçi, belediyenin yaptırdığı Engelsiz Kent Merkezi`nin hem eğitim, hem rehabilitasyon hem de engelli envanteri çalışmalarının yapılacağı önemli bir merkez olduğunu vurguladı.