Mardin Ovası 2012 Yılında Gap Suyuna Kavuşuyor

Mardin Valisi Turhan Ayvaz, Gap suyunun bereketli Mezopotamya ovasına kavuşması ile birlikte bölgede 2 milyon dönüm arazinin sulanacağını ve 300 bin kişiye yeni iş alanları oluşturulacağını söyledi.

Mardin Ovası 2012 Yılında Gap Suyuna Kavuşuyor

İki yıl önce Şanlıurfa’da yukarı Mezopotamya ovası için temeli atılan sulama kanalları 2012 yılında tamamlanacağını belirten Mardin Valisi Turhan Ayvaz, "Mardin`in geleceği hem tarım hem de turizm alanında parlaktır. Mardin ovasına su geldiği zaman bu bereketli toprakların nasıl yeşilleneceğini hep birlikte göreceğiz. Sulama kanalları, Ceylanpınar, Viranşehir Kızıltepe ve Nusaybin ovasını olmak üzere yaklaşık 2 milyon dönüm arazi suya kavuşacaktır.” dedi.

Burada toprağa yansıyacak bereketin insanlara iş aş ve yeni medeniyetler oluşturacağını vurgulayan Ayvaz, "Mezopotamya ovası bereketli topraklara sahiptir. Buralardan onlarca medeniyetler geçmiştir. Kültürler ve insanlık tarihinin ilk yerleşim alanıdır. Toprağın sulanması ile birlikte oluşacak iş alanlarında çalışacak yaklaşık 300 bin kişi evine ekmek götürecektir. Burada yaşanacak huzur ve güven ile Mardin`in ve Türkiye`nin ekonomisine büyük katkı sağlayacaktır. Bölgedeki işsizlikte tamamen ortadan kalkacaktır." dedi.