'ışık Süvarileri' Amasyalıları Büyüledi

Amasya Belediyesi ve Amasya Gönüllü Eğitimciler Derneği (AGED) tarafından gerçekleştirilen Öğretmenler günü etkinliğinde oynanan Işık Süvarileri isimli tiyatro gösterisi büyük yoğun ilgi gördü.

'ışık Süvarileri' Amasyalıları Büyüledi

AGED Başkanı Mahmut Yılmaz, oyunun gösteriminden önce düzenlenen programda öğretmenlerin, toplumların geleceği için hiçbir zahmetten çekinmeden, topluma hizmet yolunda durmadan kararlı bir şekilde çalıştığını ve karanlığa ışık götürmekte ve yeni fidanlar yetiştirmekte. Eğitimciler ve derneğimizin amacı, geleceğimiz olan nesilleri, milletimizin milli, ahlaki, insani, kültürel değerlerini benimseyen, koruyan ve geliştiren, ailesini, vatanının ve milletini seven ve daima yüceltmeye çalışan, topluma karşı devamlı yapıcı ve verimli insanlar olarak yetiştirmektir." dedi.

Konuşmanın ardından Amasya’dan yetişen ve dünyanın değişik yerlerinde öğretmenlik yapan Seyit Ali Oran, Muhammet Ali Işık, Celil Aydın, Zülfi Erken, Erdoğan Hazan, Sabri Töre, İlyas Çakır, Hüseyin Gencel, Mustafa Karaoğlu, Olcay Kahveci`nin anne ve babalarına, gösterdikleri fedakarlık nedeniyle Amasya Vali Yardımcısı Suat Seyitoğlu ve İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mustafa Bolat tarafından plaket sunuldu.

Amasya Belediye Başkanı Cafer Özdemir de yaptığı konuşmada, “ Yurtdışında görev yapan, ülkemizi temsil eden, ülkemizin kültürünü, örfünü , adetini bulundukları ülkelere götüren orada ki genç dimağlara bu güzel hasletleri öğreten öğretmenlerimizi kutluyorum. Şehrimizden giden bu Işık Süvarilerini de gönülden terik ediyorum. Zaman zaman yurt dışına çıktığımızda devamlı bu okullarımızı ziyaret ediyoruz, bu gençlerimizin yanına gidiyoruz, başarılarını gördükçe ülkemizin büyüklüğünü, milletimizin güzel hasletlerinin o insanlar vesilesiyle yansıdığını görünce mutlu oluyoruz. Dünyanın dört bir yanında eğitim seferberliğinin süvarileri olan eğitimcilere can-ı gönülden şükranlarımı arz ediyorum.” dedi.

Konuşmasının ardından Başkan Cafer Özdemir’e bir sürpriz yapıldı. Yozgat’ın Yerköy ilçesinin Kayadipi İlkokulundan öğretmeni Hacı Aslan Savaş ile buluşması izleyicilere duygulu anlar yaşattı. Gözyaşlarına hakim olamayan Başkan Özdemir, “Hocamın benim üzerimde büyük etkisi var. Belki ben okuyamadan bir köylü çocuğu olarak çiftçilik yapacaktım. Ama benim elimden tutup beni devlet parasız yatılı okulları sınavına götüren ve bugünlere ulaşmama vesile olan hocama teşekkür ediyorum, onun sayesinde oldu.” dedi.
Söz alan Hacı Aslan Savaş ise “Evinde elektriği olmayan, gaz lambasıyla çalışan, bırakın kendi köyünü, ilçesinde dereceye giren bir öğrencinin arkasında bir öğretmen koşsa azmı? Değerli Amasyalılar, benim akıllı, zeki öğrencimi takdir edip yanınıza aldığınız için de çok teşekkür ediyorum." ifadelerini kullandı.
Amasya Valisi Abdil Celil Öz’e de bir sürpriz yapılarak, Antalya Ticaret Lisesi`nden edebiyat öğretmeni Zehra Yalın ile buluşturuldu. Hem Zehra öğretmen hem de Vali Öz duygulu anlar yaşadı.

Amasya Valisi Abdil Celil Öz, "5 yaşımda babam vefat edince esnaf olmak da, işçi olmak da, çiftçi olmak da vardı. Ancak öğretmenlerimizin yönlendirmeleri ile buraya geldik. Bir çok öğretmenimizin bizler üzerinde emeği vardır. Ancak Zehra öğretmenimin bende özel bir yeri var. Bana okuma yazmayı ikinci defa öğreten öğretmenimdir. Bana, `benim derste diri durmama, dersi ciddi bir şekilde anlatmama sebep olan öğrencilerden birisisin` derdi. Hatıra defterime yazdığı, `senin iyi bir üniversiteyi kazandığını duyduğum zaman kendime yeni bir pijama alıp rahat bir uyku uyuyacağım` demişti. Bu ifade bir annenin bile çocuğuna dahi söyleyemeyeceği kadar samimi bir duygunun, bir iyi niyetin ve güzelliğin ifadesi." şeklinde konuştu.
Program gazeteci yazar Harun Tokak’ın yazdığı dünyalarını bir valize sığdıran birkaç eğitim gönüllüsünün anlatıldığı `Işık Süvarileri` isimli tiyatro oyunu sahnelendi.
Oyunun sonunda dakikalarca ayakta alkışlanan tiyatrocular, gösterilen ilgiden memnun olduklarını ifade etti.