Muş`ta Kızılay`dan Depremzedelere Bayram Hediyesi

Kızılay Muş Şube Başkanı Cengiz Koç, Muş Devlet Hastanesi`nde tedavi altına alınan depremzedeleri ziyaret ederek bayram hediyesi verdi.

Muş`ta Kızılay`dan Depremzedelere Bayram Hediyesi
Devlet Hastanesi`nde tedavi gören depremzedeleri ziyaret eden Kızılay Başkanı Koç, giyim malzemesinden oluşan hediye paketlerini depremzedelere verdi.Yaralılarla sohbet eden Koç, gazetecilere Kızılay olarak Van`da yapılan faaliyetleri anlattı. Kızılay`da 50 bin dolayında çadır olduğunu ifade eden Cengiz Koç, Van`dan 120 bin çadır talebi geldiğini ve bundan dolayı bir sıkıntı yaşandığını kaydetti. Çadır talebinin korkudan arttığını vurgulayan Koç, "Türkiye`deki çadır miktarı 50 bin civarındayken, bölgeden talep edilen çadır miktarı 120 bin adetti. İlk 24 saat içerisinde Kızılay Muş Başkanlığı bölgeye 47 TIR malzeme götürdü. Toplamda ise 117 TIR yardımgönderdik. Hiç zaman kaybetmeden devletin bütün birimleri olması gereken saatte deprem bölgesine ulaştı. Çadır talebinin fazla olması korkudan kaynaklaydı. Bunun dışında da Muş`ta herkesimden bölgeye yüzlerce TIR`lık yardım malzemesi gönderildi. Türkiye`nin en ücra köşesinden dahi bölgeye yardım ulaştırıldı. Şu anda bölgede yalnızca Kızılay ve devletin ilgili kurumları kalmış durumda. Kızılay ayrıca o bölgedeki iyileştirme süreci bitene kadar kalacak" dedi.

Depremde yaralanan 30 depremzedenin Muş Devlet Hastanesi`ne getirildiğini belirten Koç, "Hastane Başhekimliği bu depremzede kardeşlerimiz için tüm imkanlarını seferber etmiş durumda. Biz de daha önce depremzedeleri ziyaret etmiştik ve bugün de onlara yalnız olmadıklarını göstermek için çeşitli hediyeler verdik. Depremde çok sayıda insanımız hayatını kaybetti. Bu acıyı biz yüreğimizde hissettik. Ama Kızılay tarihinde hiçbir zaman bu kadar hızlı bir faaliyet gösterilmemiştir. Taleplerin yanlış olması bizisıkıntıya sokmuştur. Orada organizasyon yetersizliği olmuş olabilir. Yoksa Van`a gönderilen yardım malzemeleri depremzedelerimize fazlasıyla yetecek durumda" diye konuştu.

Depremde kafasına düşen tuğlalardan dolayı yaralanan Mahmut Yılmaz ise, Muş`ta kendileriyle çok iyi ilgilenildiğini söyleyerek, "Pazar günü dükkanı açtım ve yarım saat geçtikten sonra büyük gürültü duydum ve sonrasında sarsıntı oldu. Dükkandan dışarı çıktım ve çatıdaki tuğlalar üzerime düşmeye başladı. Arkadaşlarım beni hemen hastaneye götürdüler. Oradaki ilk müdahalenin ardından Ağrı`nın Patnos ilçesine oradan da Muş`a gönderdiler. Kafamda büyük bir kırık vardı ve 39 dikiş atıldı. Eşim de enkaz altındakalmıştı ve kurtarıldı" diye konuştu.
Kaynak: İHA