Burdur Heyetinden Milli Savunma Bakanı Yılmaz'a Bedelli Ziyareti

Burdur’da yapılan 21 günlük dövizli askerliğin kalkmasının gündeme gelmesinden sonra çalışmalara başlayan Burdur resmi heyeti, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz`ı ziyaret ederek isteklerini dile getirdi.

Burdur Heyetinden Milli Savunma Bakanı Yılmaz'a Bedelli Ziyareti

Valilikten yapılan açıklamada, Burdur heyetinin Milli Savunma Bakanı Yılmaz`a bedelli askerliğin il ekonomisine sağladığı katkıları aktardığı belirtildi. Yapılan açıklamada, Burdur heyetini dinleyen Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz`ın da dövizle bedelli askerlik hizmetinin önemini vurguladığı aktarıldı. Bakan Yılmaz`ın, düzenlemeden sonra Burdur`a neler yapılabileceğini yetkililerle değerlendirdiği kaydedildi. Burdurluları mağdur etmeyecek düzenlemeler ve alternatiflerin gündemde olduğu ifade edildi. Yılmaz`ın Burdur için en uygun çözümü hayata geçireceklerinin müjdesini verdiği de bildirildi.
Vali Tapsız, yaptığı yazılı açıklamada Milli Savunma Bakanı Yılmaz`la gerçekleştirdikleri temasın çok verimli geçtiğini vurguladı. Vali, yazılı açıklamasında, "Gelişmeleri yakından takip ediyoruz. Bedelli asker kaybını telafi edecek arayışları sonuçlandırma gayreti taşıyoruz. Bu konunun yakın takipçisi olmaya devam edeceğiz." ifadesini kullandı.
Burdur Valisi Süleyman Tapsız’ın başkanlığındaki heyette, AK Parti Burdur Milletvekilleri Bayram Özçelik ve Hasan Hami Yıldırım, Burdur Belediye Başkanı Sebahattin Akkaya`nın da bulunduğu bildirildi.