Pakistan askeri hava üssünün 15 gün içinde boşaltmasını istedi

Pakistan, Afganistan sınırındaki bir karakolun NATO helikopteri tarafından vurulmasından sonra ABD'den askeri hava üssünü 15 gün içinde boşaltmasını istedi.

Pakistan'ınAfganistansınırındaki bir karakolun NATO helikopterleri tarafından vurulması sonra İslamabad yönetimi,Pakistansınırları içinde bulunan Şemsi Amerikan Hava Üssünü 15 gün içinde tahliye edilmesini kararlaştırdı.

NATO saldırısını değerlendirmek amacıyla olağanüstü toplanan Başbakan Yusuf Rıza Gilani başkanlığındaki Federal Savunma Komitesi, ülkedeki Amerikan Hava Üssünün 15 gün içinde tahliye edilmesini ve Afganistan'daki NATO birliklerine ikmal yapılan sınır kapılarını kapatmaya karar verdi.

Başbakan Gilani kamuoyuna yaptığı açıklamada, NATO'nun uluslararası yasaları ihlal ettiğini belirterek, ''Halk ve ordu Pakistan'ın egemenliğini her ne pahasına olursa olsun koruyacaktır'' dedi.

Saldırıyı ''asla kabul edilemez'' olarak nitelendiren Gilani, NATO ve Afganistan'daki Uluslararası Güvenlik Destek Gücü (ISAF) ile ilişkilerin geleceğini Parlamentonun vereceği kararın belirleyeceğini söyledi.

NATO helikopterlerinin Afganistan sınırındaki bir karakola bu sabaha karşı düzenlediği saldırıda 28 Pakistan askeri hayatını kaybetmişti.
Kaynak: AA