Kompen Genel Müdürü Küçükşehir: Kentsel Dönüşüm Ekonomiyi Canlandıracak

Türkiye`nin tanınmış PVC şirketi Kompen Genel Müdürü Erdal Küçükşehir, Van depremi sonrasında yapılan `kentsel dönüşüm projelerine hız verilecek` açıklamalarının inşaat sektörünü umutlandırdığını söyledi.

Kompen Genel Müdürü Küçükşehir: Kentsel Dönüşüm Ekonomiyi Canlandıracak
Küçükşehir, yaklaşık 200 iş kolunu etkileyen inşaat sektörünün hareketlenmesinin ülke ekonomisini de canlandıracağını belirtti.
Van`da yaşanan son yıkıcı depremler, Türkiye`yi deprem gerçeğiyle bir kez daha yüzleştirdi. Türkiye`nin bir deprem ülkesi olduğu ve yapı stoğunun yenilenmesi gerektiği gerçeği başta Başbakan Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere bütün hükümet üyeleri ve ilgili taraflar tarafından dile getirildi. Başbakan Erdoğan, Van-Erciş Depremi sonrasında, kaçak ve depreme dayanıksız binaların tesbit ve bunların yıkım çalışmalarına en kısa zamanda başlanacağını açıkladı. Başbakan`ın açıklaması, Türkiye ekonomisinin lokomotiflerinden biri olan inşaat sektörünü umutlandırdı.

Kombassan Holding şirketlerinden Kompen AŞ Genel Müdürü Erdal Küçükşehir, hükümetin `kentsel dönüşüm projeleri` konusundaki kararlı tutumunun öncelikle inşaat sektörünü canlandıracağını söyledi. “İnşaat sektörü beraberinde 200’ü aşkın iş kolunu hareketlendirmektedir. Kentsel dönüşüm projelerinin başarılı bir şekilde uygulanması, ülke ekonomisini de harekete geçirecektir.” diyen Kompen Genel Müdürü Küçükşehir, "Yüz milyarlarca lira ile ifade edilen kentsel dönüşüm projeleri kapsamında ülke ekonomisi sürekli canlı kalacaktır." şeklinde konuştu.
PVC sektörünün durumunu da değerlendiren Erdal Küçükşehir, "İnşaat sektörü 2011 yılını başarılı geçirdi. PVC sektörü de bu gelişmeye bağlı büyüme gösterdi. Tahminime göre PVC sektörü 2011 yılını yüzde 12 ile 15 arasında büyüme rakamı ile geride bırakacaktır. Sınır komşularımız ve Kuzey Afrika ile olan ticaretimiz, sektörümüzün büyümesinde bir diğer etken oldu. Kuzey Afrika’da Mart ayı ile birlikte başlayan gelişmeler ve bunun ticaretimizi olumsuz etkilemesi sektörün büyüme hızını bir nebze kesti. Buna rağmen sektörümüz yüzde 12 ile 15 arasında bir oranda büyüme yakalayacaktır." dedi.


"KOMPEN`İN YATIRIMLARI SÜRÜYOR"
2011 yılında sektörün büyümesine ve ciroların yükselmesine rağmen şirketlerin kar oranlarının düştüğünü belirten Küçükşehir, "Bunun sebebi döviz kurlarında yaşanan artışların hammadde fiyatlarına yansıması ve ürün fiyatlarında bu rakamların yansıtılamamasıdır. Türkiye, PVC sektöründe Almanya`nın ardından dünyanın ikinci ülkesi. Bu sektörde ülke olarak marka değerimizi yükseltmemiz gerekiyor. Kompen olarak ülkemizin bu sektördeki marka değerini artırma yönünde de çalışmalarımızı aralıksız olarak sürdürüyoruz." diye konuştu.

Kompen’in kurulduğu günden bu yana teknolojiye ve ürün geliştirmeye yatırım yaptığıni ifade eden Genel Müdür Erdal Küçükşehir, markalaşma ve marka değerini yükseltme çalışmaları ile ürün kalitesini artırmaya yönelik yatırımlara devam ettiklerini kaydetti. Küçükşehir, bu çerçevede 2011 yılında 3 milyon euroluk yatırım yaptıklarını, 2012 yılında aynı doğrultuda 3 milyon Euro`luk yatırım planladıklarını sözlerine ekledi.