Film gibi soygun: 450 bin tl'lik altınla kaçtılar

Esenler'de, Hollywood filmlerini aratmayan bir hırsızlık gerçekleşti.

Kuyumcudaki altınlara ulaşmak için 2 duvar kıran, ardından bekçi köpeğini etkisiz hale getiren hırsızlar, alarmı da susturduktan sonra dükkâna girdi. 450 bin TL’lik altını çalan soyguncular, güvenlik kamera kayıtlarının bulunduğu hard diski de alıp kaçmayı başardı. Polis, olayla ilgili çok yönlü soruşturma başlattı.
İlçenin en işlek caddesinde faaliyet gösteren bir kuyumcuya giren hırsızların izlediği yöntem polis ekiplerini ve iş yeri sahiplerini hayretler içerisinde bıraktı. Hırsızların, soygunu gerçekleştirmek için uzun süre çalıştığı ve plan yaptığı dikkatlerden kaçmadı.

DUVARLARI KIRIP BEKÇİ KÖPEĞİNİ ETKİSİZ HALE GETİRDİLER
Gecenin karanlığından faydalanan hırsızlar ilk önce kuyumcunun arka tarafındaki bahçeye girmek için 4 metre yükseklikteki duvardan atladı. Bahçede bağlı olmayan köpeği etkisiz hale getirip zincirleyen soyguncular kuyumcunun yanındaki kullanılmayan binaya girdi. Metruk binada yaklaşık 50 ilerleyen zanlılar, kuyumcunun üstündeki dükkâna girebilmek için bir insanın geçebileceği büyüklükte duvarda delik açtı. Alarmın bağlı bulunduğu telefon hattını da kesen soyguncular, alarmı etkisiz hale getirdikten sonra kuyumcunun duvarını kırmaya başladı. Duvarın içindeki çelik levhayı oksijenle kesen soyguncular, uzun uğraşlar sonunda iş yerine girdi.

DİĞER KASALARI AÇSALARDI, VURGUN 1 MİLYON LİRAYA ULAŞABİLİRDİ
Soygunu en ince ayrıntısına kadar düşünen hırsızlar, dışarıdan fark edilmemek için dükkânın camlarını siyah bir perdeyle kapattı. Yaklaşık 4,5 kilogram altını alan hırsızlar, içinde 5,5 kilogram ziynet eşyasının bulunduğu 3 kasayı birkaç yerinden delmelerine rağmen açamadı. Kaçarken, güvenlik kamera kayıtlarını da yanında götüren hırsızlar, geldikleri yoldan geri dönerek izlerini kaybettirdi. Soyguncular tüm bunları yaptığı sırada alarm çalmadı. Sabah iş yerini açan dükkan sahibi manzara karşısında şaşkına döndü. Olay yerine gelen polis ekipleri incelemelerde bulundu, delil topladı.
Kuyumcu Şirin Gülle, Cihan`a yaptığı açıklamada, “Hırsızlar derslerine çok iyi çalışmış. Burayı çok iyi biliyorlarmış. Ben 4-5 yıldır kiracıyım. Buradan hırsızların gelebileceğini hiç düşünmedim. Hanlarda, otoparklarda bekçiler var. Bu kadar kırmaya dökmeye rağmen kimse hiçbir ses duymamış” diye konuştu.

ALARM ÇALMADI
Alarmın normal telefon hattına bağlı olduğunu ancak telefon hattının iptal olması durumunda cep telefonuna sinyal geldiğini aktaran iş yeri sahibi Gülle, alarm şirketinin kendilerine bu sistemin yeterli olacağını söylediğini ifade etti. Güvenlik şirketinin kendilerine eksik sistem kurduğunu öne süren Gülle, “Sistemi kuranlar bize darbe sensoru kurmamışlar. Ayrıca GPRS sistemi, saniyelik izleme sisteminden de bize bahsetmediler. Hırsızlar girdikleri gibi çıktılar. Şirket yetkilileri bize soyulduktan sonra sisteminin açıklarından bahsetti. Güvenlik şirketinin, olay gerçekleşmeden önce bize tedbirlerden bahsetmesi gerekirdi” ifadelerini kullandı.
Olayı çok yönlü araştıran polis ekiplerinin soruşturması devam ediyor.