Bdp’den Kck Tutuklularına ‘akademi Dersi’ Desteği

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) KCK operasyonlarında tutuklanan Prof.

Dr. Büşra Ersanlı ve yayıncı Ragıp Zarakolu’ya destek amacıyla, “Biz de akademilerde ders vermek istiyoruz” kampanyası düzenledi.
Terör örgütü lideri Abdullah Öcalan tarafından kurdurulduğu belirtilen ve PKK propagandasının yapıldığı öne sürülen siyaset akademilerinde ders veren Prof. Ersanlı ile yayıncı Ragıp Zarakolu`nun KCK operasyonunda tutuklanması, BDP Genel Merkezi’nde yapılan temsili ‘Siyaset Akademisi’ dersi ile protesto edildi.
Programda konuşan BDP Adana Milletvekili Murat Bozlak, 1924 Lozan Antlaşması’nın ardından yeni anayasa yürürlüğe girdikten sonra kürt halkının varlılığının inkâr edildiğini öne sürdü.
Kürtlerin haklarının verilmemesi için Cumhuriyetin kurulmasından buyana kürt halkına baskı yapıldığını savunan Bozlak, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan`ın Kürt halkının demokratik haklarını vermediğini ve Kürt halkına baskı yaptığını öne sürdü.
Kürt halkıyla birlikte yürümek isteyen kim varsa ona baskı uygulandığını iddia eden Bozlak, “Büşra hoca ne kadar suçluysa burada bulunan bütün BDP’liler de o kadar suçludur. Onu dahi gözaltına almışlardır. Bu ülkede Kürtlerle dayanışmakta yasak hale getirilmek istenmektedir.” diye konuştu.
Toplanan BDP’lilere ders veren ve onlara öğrenci diye hitap eden Prof. Dr. Eser Köker, bir akademisyenin yapması gereken en temel etkinlikten biri ders vermek olduğunu söyledi. Bu nedenle Ersanlı’nın gözaltına alınmasına şiddetle kınadıklarını belirtti.