Elbistan`da Öğretmen Günü`ne Yakışan Tören

Elbistan Milli Eğitim Müdürü Ramazan Çelik, öğretmenlik mesleğinin kutsal olduğunu, toplumların geleceğini şekillendirdiğini belirterek, "Öğretmenlik, bir bahar güneşi gibidir.

Elbistan`da Öğretmen Günü`ne Yakışan Tören
İnsanlık, öğretmen sayesinde tanışmıştır medeniyetle." dedi.

24 Kasım Öğretmenler Günü, Elbistan’da da çeşitli törenlerle kutlandı. Kutlamalar, sabah saat 10.00’da Atatürk anıtına Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından çelenk konması ve İstiklal Marşı okunmasıyla başladı.

Milli Eğitim camiasının tam kadro katıldığı törenin ardından İMKB Anadolu Öğretmen Lisesi Konferans Salonu`ndaki etkinliklere geçildi. Buradaki programa Kaymakam Metin Maytalman, Cumhuriyet Başsavcısı Esat Faruk Benli, Garnizon Komutanı Binbaşı İsmet Aydın, Milli Eğitim Müdürü Ramazan Çelik, okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Düzenlenen etkinliğe Van’da yaşanan deprem sonucu hayatını kaybeden öğretmenlerin üzüntüsü yansıdı. Törenin açılış konuşmasını yapan Anadolu Öğretmen Lisesi Müdürü Ali Rıza Doğancan, öğretmenlik mesleğinin önemine vurgu yaptı. Doğancan, “Öğretmenler günü kutlamalarında genelde, eğitimin ve öğretmenliğin önemine, öğretmenlerin sorunlarına ve eğitim sisteminin bünyesinde barındırdığı sorunlara değinilir. Çözümler getirdiği sürece böyle bir yaklaşım doğrudur, ancak biz öğretmenlerin ne pahasına olursa olsun, hangi sorunlarla boğuşursa boğuşsun, çağdaş Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ni, çağdaş nesillerle geleceğe taşıma gayretini ve kararlılığını bu yaklaşıma mutlaka eklemek gerekir. Çağdaş Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu ve Başöğretmenimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün ilke ve inkılâpları doğrultusunda şekillenen 1739 sayılı Milli Eğitim Temel Kanunu’nun perspektifi doğrultusunda, milletimizi çağdaş uygarlık seviyesinin üstüne çıkarmaya bütün gücümüzle gayret edeceğiz.” dedi.
Daha sonra kürsüye çıkan Milli Eğitim Müdürü Ramazan Çelik ise mesleğin kutsal olduğunu ve toplumların geleceğini şekillendirdiğini aktardı. Çelik, “Öğretmen olmanın sevinci ile yine doluyuz. Öğretmenlik, bir bahar güneşi gibidir. Nasıl can verirse güneş havaya, suya, toprağa nasıl fer verirse bahar için kışın ayazında donmuş doğaya, öğretmen de öyle can verir bir topluma. Onu alır muasır medeniyetler haritasında yeri nere ise oraya koymak ister. İnsanlık, öğretmen sayesinde tanışmıştır medeniyetle. Öğretmendir karanlıklardan aydınlığa çıkaran, odur bizi buralara getiren, odur bize eğitimin bir bayrak yarışı olduğunu telkin eden. Odur bize hayatın diğer adının da insanca yaşamak olduğunu belleten. Öğretmenin vazifesi, gücü nispetinde erdemli toplum gayretine katkı sağlamaktır. İnsan yaratılmışların en seçkini, en donanımlısı, en bilinçli olanı ama aynı zamanda en vahşi, en acımasız, en anlaşılmaz davranışların da sahibi. Onun için insan hayatında eğitim; davranışları doğru yönlendirmede ve diğer hemcinslerinin haklarına tecavüz etmesinin engellenmesinde birinci derecede etkilidir. Öğretmen, işlevini yerine getirirken bu önceliği asla ihmal etmemelidir” ifadelerine yer verdi.
Yapılan konuşmaların ardından İMKB Anadolu Öğretmen Lisesi’nin hazırladığı program beğeni ile izlendi. Okul öğretmenlerinin de yer aldığı programda, öğrenciler tarafından şiirler okundu, türküler seslendirildi.
Ardından, Milli Eğitim Şube Müdürü İbrahim Uzman, göreve yeni başlayan 49 öğretmene öğretmenlik yemini ettirdi. Daha sonra, hizmet sürelerini doldurarak emekli olan Yusuf Kaya ve Mehmet Demirci’ye, Elbistan Kaymakamı Metin Maytalman tarafından hizmet şeref belgeleri takdim edildi. Müteakiben, öğretmenler günü nedeniyle ortaöğretim öğrencileri arasında yapılan ‘Öğretmen’ konulu kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere, protokol tarafından ödülleri takdim edildi.