28 Şubat`la İlgili Suç Duyuruları İnceleniyor

Tarihe post modern darbe olarak geçen 28 Şubat sürecinde yaşananlarla ilgili çok sayıda suç duyurusu yapıldı.

Bu suç duyurusunda bulunanlardan biri de Avukat H. Yunus Akyol. Özel yetkili Ankara Cumhuriyet Başsavcı Vekilliği ise suç duyurusu evraklarını incelemeye aldı.
Cihan Haber Ajansı (Cihan)`na açıklamalarda bulunan avukat H. Yunus Akyol, dönemin Genelkurmay Başkanı Orgeneral İsmail Hakkı Karadayı başta olmak üzere komutanlar Hikmet Köksal, Güven Erkaya, Ahmet Çörekçi, Teoman Koman, Çevik Bir, İlhan Kılıç, Erol Özkasnak, Erdal Ceylanoğlu, Doğu Aktulga ile 28 Şubat darbesine katkı sağlayan herkes hakkında suç duyurusunda bulunduklarını söyledi.

Ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istediklerini dile getiren Akyol, Nisan 2011 tarihinde suç duyurusunda bulunduklarını ifade etti.
Soruşturma başlatıldığına ilişkin haberler konusunda ise Akyol, "Olması gereken bir şeydi. Olumlu bir gelişme ancak gecikmiş bir gelişme." dedi.
Şahıslar hakkında çok ciddi iddialar olduğunu belirten Akyol, bu iddialar karşısında soruşturmanın bu kadar geciktirilmesinin de doğru olmadığını kaydetti.
Savcılıktan kendilerine bir dönüş olmadığını anlatan Akyol, olayın iki üç kişi arasında yaşanmadığını, kamuoyuna yansımış bir olay olduğunu vurguladı.
Yazılı beyanlarının sözlü olarak da alınması gerektiğini ifade eden Akyol, sürecin herkesin gözü önünde yaşanmasından dolayı belki böyle bir yola başvurulmadığını ancak nezaketen dilekçe sahiplerinin de çağrılıp dinlenmesi ve varsa başka delillerin toplanması gerektiğini kaydetti.
Bundan sonraki süreçte savcılığın kendi araştırmaları sonucu delilleri toplaması gerektiğini anlatan Akyol, suç oluştuğu kanaatine varılması halinde de iddianame hazırlanarak dava açılacağını söyledi.