Türk-italyan Forumu İstanbul`da Düzenlenecek

İtalya ile Türkiye arasında 2004 yılından itibaren her yıl düzenli olarak ve iki ülke Dışişleri Bakanları düzeyinde düzenlenen forum toplantılarının sekizincisi 24-25 Kasım tarihlerinde İstanbul’da gerçekleştirilecek.



Dışişleri Bakanlığı Enformasyon Dairesi Başkanlığı`ndan yapılan yazılı açıklamada, İtalya Dışişleri Bakanı Guilio Terzi Di Sant`Agata`nın 8. Türk- İtalyan Forumu`nun açılışı vesilesiyle Türkiye`ye geleceği bildirildi. İtalya ile Türkiye arasında 2004 yılından itibaren her yıl düzenli olarak ve iki ülke Dışişleri Bakanları düzeyinde düzenlenen Forum toplantılarının sekizincisinin 24-25 Kasım tarihlerinde İstanbul’da gerçekleştirileceği belirtilen açıklamada "İki ülkeden siyasetçiler, iş adamları, akademisyenler, basın mensupları, sivil toplum temsilcileri ve düşünce önderlerini bir araya getiren Forum faaliyetleriyle iki tarafın birbirlerini daha iyi anlamaları, tarafların ülkelerindeki imajlarının güçlenmesi, ortak konular ile ikili ve AB üyeliğimiz perspektifinde işbirliği anlayışının daha ileri düzeylere taşınması hedeflenmekte. İtalya Dışişleri Bakanı Giulio Terzi di Sant’Agata VIII. Türk-İtalyan Forumu Toplantısı’nın açılışına katılmak üzere 24-25 Kasım 2011 tarihlerinde İstanbul’u ziyaret edecek." denildi.

Açılış konuşmalarını Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ve İtalyan mevkidaşı Giulio Maria Terzi di Sant`Agata’nın yapacağı bu yılki Forum’un açık panelinin ana temasının “Arap Baharı Işığında Akdeniz’in Geleceğinin Yeniden Düşünülmesi” oluşturduğuna vurgu yapılan açıklamada, "Aynı gün öğleden sonra düzenlenecek Forum’un kapalı formattaki yuvarlak-masa toplantısında ise “Türkiye’nin AB’ye Üyelik Sürecine Yeniden İvme Kazandırılmasına Yönelik Sivil Toplumun Katkıları ve Önerileri” ele alınacak. Sayın Bakanımız ve İtalyan mevkidaşı arasında ziyaret vesilesiyle gerçekleştirilecek ikili görüşmelerde, Türkiye-İtalya siyasi, ekonomik ve kültürel ilişkilerinin yanısıra Türkiye-AB ilişkileri, Kıbrıs ile güncel bölgesel ve uluslararası konularda görüş alışverişinde bulunulması tasarlanmaktadır. Sayın Terzi di Sant’Agata’nın Forum vesilesiyle gerçekleştireceği bu ziyaretin, her alanda olumlu bir mecrada ilerleyen ve gelişip, çeşitlenen Türk-İtalyan ilişkilerinin, önümüzdeki dönemde daha da ileriye götürülmesine önemli katkı sağlayacağı değerlendirilmektedir." denildi.