Bilişim Suçlarında Müdahale Edilen Olaylarda Yüzde 17 Artış Oldu

Güvenlik güçlerinin bilişim suçları ile yaptığı mücadele kapsamında 2011 yılında müdahale edilen olay sayısında, bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 17 artış, yakalanan şüpheli sayısında ise yüzde 18 azalış oldu.


Bilişim teknolojilerinde yaşanan hızlı gelişmeler, yaşamın her aşamasında getirdiği kolaylıkların yanında, suç işleyen kişiler için de yeni suç yöntemleri üretmede kolaylık sağlıyor. Bilişim yolu ile işlenen asayiş suçlarının önlenmesi ve diğer suçların soruşturulması ve aydınlatılmasında bilişim teknolojisinin önemi büyük.

Gelişen teknolojinin doğal sonucu olarak artan ve gün geçtikçe yaygınlaşan bilişim suçları ile mücadele ve diğer suçların soruşturulmasının etkin ve başarılı bir şekilde yürütülmesi için Bilişim Suçlarıyla Mücadele Daire Başkanlığı oluşturuldu.

Emniyet Genel Müdürlüğü`nce bilişim suçlarıyla mücadele kapsamında 2011 yılının ilk 9 ayında toplam 2 bin 612 operasyonda 2 bin 531 şüpheli şahıs hakkında işlem yapıldı. Jandarma Genel Komutanlığınca ise 2010 yılının ilk 9 aylık döneminde, 52 bilişim suçu olayına müdahale edildi. Bu olaylarda 67 şüpheli yakalandı. 2011 yılının aynı döneminde ise 61 olaya müdahale edildi, 55 şüpheli yakalandı.

2011 yılında müdahale edilen olay sayısında, bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 17 artış, yakalanan şüpheli sayısında yüzde 18 azalış meydana geldi.