Cumhuriyet Bayramı Resepsiyonlarının İptaline Ecevit Örneği

Eski Milli Eğitim Bakanlarından Hasan Celal Güzel, Van depremi ve şehitler dolayısıyla iptal edilen Cumhuriyet Bayramı resepsiyonlarına Bülent Ecevit`in 1999 yılındaki uygulamasını örnek gösterdi.

Cumhuriyet Bayramı Resepsiyonlarının İptaline Ecevit Örneği
Güzel, "Ecevit Cumhuriyet resepsiyonlarını ve 30 Ağustos kutlamalarını iptal edince Cumhuriyet düşmanı olmuyor, Erdoğan iptal edince mi Cumhuriyet düşmanı oluyor" diye konuştu.

Müstakil Sanayici İşadamları Derneği (MÜSİAD) İzmir Gençlik Şubesi tarafından düzenlenen `Değişim Gelecektir` konulu panelde konuşan Sabah Gazetesi Yazarı olan, Eski Bakan Hasan Celal Güzel, Türkiye`nin hızlı bir değişim içinde olduğunu söyledi. Güzel, Türkiye`nin ANAP döneminde modernizmi tamamlayarak postmodernizme geçtiğini ve AK Parti döneminde ise küreselleştiğini ve teknoloji çağını yaşadığını ifade etti.

"SAATİ 1933 YILINDA DURAN AYDINLAR VAR" Van depremi ve Hakkari`de verilen şehitlerden dolayı Cumhuriyet Bayramı resepsiyonlarının iptal edilmesi konusunda Başbakan Recep Tayyip Erdoğan`ın eleştirilmesini doğru bulmadığını belirten Güzel, "Ecevit döneminde, 1999`da 17 Ağustos depreminde de 30 Ağustos Zafer Bayramı ve 29 Ekim kutlamaları iptal edilmişti. Ecevit iptal edince Cumhuriyet düşmanı olmadı. Erdoğan iptal edince Cumhuriyet düşmanı mı oluyor? Bu olumsuz eleştiriler tamamen tepeden inmeci anlayışın ürünüdür.Saati hala 1933 yılında duranaydınlar var. Cumhuriyeti sadece törenlerde şiir okunarak algılayanlar var" diye konuştu.

Türkiye`nin son 9 yılda gelişimde büyük ivme kazandığını kaydeden Güzel, AK Parti`nin altın bir silsile olduğunu ifade ederek, "CHP`nin tek parti zihniyetinden kurtulması gerekiyor.Kılıçdaroğlu`nun irtica politikası olumlu karşılanmıştır. Ancak halkla temas etmelidir, milletin dini ve imanı ile meşgul olmamalıdır. Projeler üreterek başa gelebilirler" ifadelerini kullandı.

66 yaşında olduğunu ve siyaseti 10 yıl önce bıraktığını anlatan Güzel, "AK Parti`ye yakınlık duyuyorum. Elbette tenkit ettiğim yanları var. Ancak Türkiye`nin terör sorununu fazla uzatmadan, ayağımıza dolamadan çözersek, kafamda bambaşka olan bir Türkiye`yi görürüz" dedi

Panelin ardından bir basın mensubunun; `Milli Eğitim Bakanlığı tarafından Van`a atanması planlanan 800 öğretmen, karşılaşacakları manzara öncesinde psikolojik hizmet desteği almalı mı" sorusuna Güzel, "Aslında Van ve Erciş`e atanacak olan öğretmenler için bir laf vardır; `Bence kervan yolda düzülür` derler. Bir yandan gitmek lazım, o insanları eğitimsiz bırakmamak lazım. O öğretmenlerin gidip o yıkık okullarda bile tek tek meşgul olması moral olur. Bölge halkı için katkı sunar" diye cevap verdi. Panelin sonunda MÜSİAD İzmir Şube Başkanı Abdurrahman Çabuk, Güzel`e bir teşekkür plaketi verdi.
Kaynak: İHA