Kürtün`e 200 Kişilik Öğrenci Yurdu Yapılacak

Gümüşhane`nin Kürtün ilçesinde bir işadamı tarafından 200 yataklı öğrenci yurdu yapılacak.

Kürtün`e 200 Kişilik Öğrenci Yurdu Yapılacak

Kürtün`de yaptırılacak ortaöğrenim yurdu için Gümüşhane Valiliği`nde protokol imzalandı. Protokolün imza törenine Gümüşhane Valilisi Yusuf Mayda ile öğrenci yurdunu yapacak Kolin İnşaat firması sahibi işadamı Naci Koloğlu imza attı.
İşadamı Koloğlu, ülkenin geleceği adına eğitimli insanların yetişmesi için her zaman maddi ve manevi destek vermeyi sürdüreceklerini söyledi. Her çocuğun hak ettiği eğitimi alabileceği bir ortamın oluşması için yapacakları öğrenci yurdu ile eğitimde fırsat eşitliğini amaçladıklarını belirten Koloğlu, "Bugün, dünyanın siyasi ve ekonomik güç merkezlerini oluşturan ulusların temel öncelikleri şüphesiz ki eğitimdir. Günümüzün ve geleceğin dünyasında gücün kaynağı ise bilgidir. Buradan hareketle öğrenci yapacağımız öğrenci yurdu kürtünde eğitim altyapısına katkısı sağlayacaktır.” dedi.

Vali Mayda da eğitime destek veren tüm işadamlarına teşekkür ederek, muasır medeniyet seviyesine ulaşmanın en temel yolunun eğitimden geçtiğini dikkat çekti.
Eğitimde başarıyı yakalayabilmek için fiziki mekanların çok önemli olduğunu savunan Mayda, "Fiziki mekânın iyi olması eğitimi başarı yönünde etkileyecektir. Gümüşhane’de eğitim altyapısını oluşturmak adına bize destek veren tüm işadamlarımıza şükranlarımızı sunarız.” şeklinde konuştu.

Milli Eğitim Müdürü Yıldırım da Kürtün ilçesinde yapılacak olan 200 kişi kapasiteli öğrenci yurdunun maliyetinin yaklaşık 3.5 milyon TL olduğunu hatırlatarak, yurdun 2011-2012 eğitim öğretim yılına yetiştirileceğini kaydetti.
Vali Mayda’nın makamında düzenlenen törene iş adamı Naci Koloğlu, Kürtün Kaymakamı Abdülselam Öztürk, İl Milli Eğitim Müdürü Ferda Yıldırım, İl Genel Meclis Üyesi Mesut Şen ve Milli Eğitim Şube Müdürü Ahmet Tuncay hazır bulundu.