İran Otobüsünde Yaralananlar Bitlis`te Tedavi Altına Alındı

Van`ın Erciş ilçesi yakınlarında İran plakalı bir yolcu otobüsüne kimliği belirsiz kişilerce düzenlenen silahlı saldırıda yaralanan 6 kişi, Bitlis`teki hastanelerde tedavi altına alındı.

İran Otobüsünde Yaralananlar Bitlis`te Tedavi Altına Alındı
Bitlis Valisi Nurettin Yılmaz, yaptığı açıklamada, Van`ın Erciş ilçesine bağlı Çelebibağı beldesi yakınlarında İran plakalı bir yolcu otobüsünün plakası belirlenemeyen bir araç tarafından durdurulmaya çalışıldığını ancak araç durmayınca silahla ateş açıldığını söyledi. Saldırıda İran uyruklu 6 kişinin yaralandığını belirten Vali Yılmaz, yaralılardan 2`sinin Adilcevaz Devlet Hastanesi`ne, birinin Tatvan Devlet Hastanesi`ne ve 2`sinin durumu ağır 3 İranlının da Bitlis Devlet Hastanesi`nde tedavi altınaalındığını söyledi.

Bitlis Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Tezcan Sezgin, "Yaralılardan sağlık durumu ciddiyetini koruyan 2`sini şu anda yoğun bakımda bekletiyoruz. Diğer yaralıyı da ameliyata aldık. Doktorlarımız yaralılar için ellerinden geleni yapıyor" dedi.

Saldırıda 2 bacağına 2 kurşun isabet eden Fahlemez Feti (25) isimli İranlının Tatvan Devlet Hastanesi`nde getirildiğini belirten Tatvan Devlet Hastanesi Başhekimi Reha Sermed Aygören de kurşunların çıkarılmadığını belirterek, "İran uyruklu yaralı bize dün gece 03.00 sıralarında geldi. Hastamıza ortopedi doktorumuz tarafından gerekli müdahale yapıldı. Yaralı hastamızın bacaklarında 2 kurşuna rastlandı. Ortopedi cerrahımız hastaya herhangi bir şekilde zarar vermeyeceği için kurşunları çıkarmadı. Genelolarak hastamızın sağlık durumu iyi. Şu anda zaten servise aldık, tedavisi burada devem edecek" diye konuştu.

Fahlemez Feti ise içinde kaç kişi olduklarını görmedikleri bir aracın önlerini kesip kendilerini durdurmaya çalıştığını, şoförün durmaması üzerine kendilerine uzun namlulu silahlarla ateş açıldığını söyledi. Otobüste 45 İranlının bulunduğunu ifade eden Feti, "Her şey bir anda oldu, ne olduğunu anlamadık bile. Tek gördüğümüz şey bir aracın otobüsü durdurmaya çalıştığı ve şoförün de tehlikeyi fark ederek durmadığıydı. İçinde kaç kişi olduğunu görmediğimiz bir araçtan otobüse rastgele ateş açıldı"ifadelerini kullandı.
Kaynak: İHA