Sanatçı İstemi Betil İçin Tiyatroda Tören Düzenlendi

Yalova`da hayatını kaybeden usta sanatçı İstemi Betil, (68) son yolculuğuna uğurlandı.

Devlet Tiyatrosu Üsküdar Sahnesi`nde düzenlenen törende sanatçının kızları gözyaşı döktü.

Sinema ve tiyatro sanatçısı İstemi Betil için, İstanbul Devlet Tiyatrosu Üsküdar Tekel Sahnesi`nde tören düzenlendi. Törene Betil`in eski eşi Asuman, kızları İrem ve Senem Betil ile aile yakınları ve sanatçı dostları katıldı. Ömer Olcay, Işıl Yücesoy, Gürkan Uygun, Can Gürzap, Zafer Ergin ve Atilla Olgaç törene katılan sanatçılar arasındaydı.

Sanatçı Işıl Yücesoy yaptığı konuşmada, İstemi Betil`in uzun yıllar çok şeyler paylaştığı bir dostu olduğunu belirterek, "İstemi kadar, saygılı, mesafeli, dost ve baba bir insan az bulursunuz. Çizgisini hiçbir zaman değiştirmedi. Konservatuar yıllarında hepimize sahip çıktı. Ölümü ile anlatamayacağım kadar yüreğim acıyor" diye konuştu.

Tiyatro sahnesinde düzenlenen tören sırasında arka perdede Betil`in sanat yaşamından görüntüler ve fotoğraflar da gösterildi. Tören sırasında gözyaşı döken İrem ile Senem Betil babalarının tabutlarına sarılarak veda etti. Törenin ardından sanatçı arkadaşları tarafından omuzlara alınan Betil`in tabutu ambulansa konuldu.

İstemi Betil, yarın Ankara Karşıyaka Camii`nde kılınacak cenaze namazının ardından toprağa verilecek.
Kaynak: İHA