Arınç: "maalesef Nikahsız Birliktelikler Teşvik Ediliyor"

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Manisa`da katıldığı nikah töreninde yaptığı konuşmada, "Maalesef son yıllarda sadece ülkemizde değil, bütün dünyada aile olmaktan bir kaçış var.

Arınç: 'maalesef Nikahsız Birliktelikler Teşvik Ediliyor'
Nikahsız birliktelikler teşvik ediliyor" dedi.Üzeyir-Meseret Dindar ailesinin oğlu Enes Dindar ile Yener-Gülsen Sarıçam ailesinin kızı Enise Sarıçam, Manisa`da görkemli bir düğün ile dünya evine girdi. Düğün törenine Arınç`ın yanı sıra Vali Halil İbrahim Daşöz, Celal Bayar Üniversitesi Rektörü Mehmet Pakdemirli, AK Partili Milletvekilleri ve çok sayıda davetli katıldı. Çiftin nikah şahitliğini Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Manisa Valisi Halil İbrahim Daşöz, AK Parti Manisa Milletvekili Muzaffer Yurttaş ve işadamı Kamber Ali Atabey yaptı.

Genç çiftin nikahının kıyılmasının ardından söz alan Arınç, çifte mutluluklar diledi. Arınç, "Damadımızın adı Enes, kızımızın adı Enise. Yani bu bir tevafuk, birbirlerine çok uymuşlar. Rabbim kem gözlerden saklasın ve inşallah onlara Cenabı hak birbirinden hayırlı güzel evlatlar nasip etsin. Biz evliliğin ne olduğunu iyi bilen insanlarız. İnancımız, örf adetlerimiz bizi evli olma zorunda tutuyor. Evlilik önemli bir kurum, aile toplumun temeli. Maalesef son yıllarda sadece ülkemizde değil, bütün dünyadaaile olmaktan bir kaçış var. Nikahsız birliktelikler teşvik ediliyor. Bir takım basın-yayın organlarında, bir takım programlarda gençlere nikahtan uzak kalması tavsiye ediliyor ve hatta kötü yakıştırmalarla genç nesillerin kafalarını, zihinlerini bulandırıyorlar. Halbuki doğrusu budur; günü geldiğinde, zamanı geldiğinde evlenecekler, yuva kuracaklar, ailenin mutluluğunu ve sorumluluğunu taşıyacaklar. Bizler ailelerimizi böyle olmaya teşvik ediyoruz" diye konuştu.

Arınç, evlilik cüzdanını geline teslim etti. Ardından hatıra fotoğrafı çektirildi.
Kaynak: İHA