Ankara Büyükşehir, Van’da Belediye Çalışmalarına Destek Verecek

Ankara Büyükşehir Belediyesi, depremin yıktığı Van ile Erciş’e oyun grupları kuracak.

Ayrıca Van ve civarındaki belediyecilik ile ilgili faaliyetler de Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin desteğiyle gerçekleştirilecek. Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, “Park ve bahçeler yapılması konusunda talepler var. Aynı zamanda Van ve çevresindeki belediyecilikle ilgili belediyemizin gücünün yettiği kadar alt ve üst yapı işlerinin de yapılmasına destek vereceğiz.” dedi.
Büyükşehir Belediyesi Meclisi`nin kasım ayı toplantısında Ankara genelindeki oto galeri, düğün salonları, eğlence merkezleri, kafe, internet kafe ve eğitim kurumları gibi yerlerdeki işyerlerinin kolon durumlarını tespit etmek için teknik bir komisyon kurulması ve ilçe belediyelerinin bu işyerlerini denetlemesi kararına varıldı.
Meclis kararında Van’daki depremde görev yapan Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı personelin 2’şer maaş ikramiye alması da gündeme geldi. Verilen önergede, bölgede çalışan personelin fedakar davranışlarının ödüllendirilmesi gerektiği dile getirildi. Meclis, ikramiyelerin verilmesi için yasal prosedürlerin tamamlanarak, ikramiyelerin ödenmesini kararlaştırdı. Ayrıca toplantıda, depremde hayatını kaybedenler ile Atatürk’ün ölüm yıldönümü nedeniyle bir dakikalık saygı duruşunda bulundu ve Fatiha okundu. Başkan Gökçek, meclis toplantısının ilk gününde toplantı başlamadan yarım saat önce hac görevini yerine getirmek için gittiği Suudi Arabistan’dan Türkiye’ye döner dönmez başkanlık yaptı.
Ankara Büyükşehir Belediyesi, Dikmen Vadisi 4 ve 5. etapları ile Yeni Güney Park Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi için ilk somut adımı atıyor.
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Dikmen Vadisi’nin son bölümünde kısa süre içinde yıkım işlemlerine başlayacaklarını söyledi. Ankara Büyükşehir Belediyesi Meclisi’nin kasım ayı olağan meclis toplantısında Dikmen Vadisi ile Güneypark Kentsel Dönüşüm alanında evleri yıkılanlara verilecek parsellerin belirlenmesinde dağıtım yetkisi verilmesine ilişkin başkanlık yazısı gündeme geldi.
Gökçek, bugüne kadar yapılan kentsel dönüşümlerin aynısını burada yapacaklarını hatırlatarak, “Farklı bir şey yapmıyoruz. Kentsel dönüşüm kanuna göre aynı yerden konut vermek mümkün değil. Biz buradaki vatandaşlara iki seçenek sunuyoruz. Ya TOKİ’den 15 yıl taksitle evini al ya da Doğukent’te arsa verelim. Doğukent için Dikmen Vadisi’ndeki birçok vatandaşımız razı. Bir kooperatif kurarak, burada ev yapabilirler. Ancak, her ikisine de olumsuz bakanlar var. Dikmen Vadisi düzeltilmesi gereken bir yer. Allah’ın her günü lastik yakılıyor. Bütün vadi lastik kokusundan geçilmiyor. Konuyu ideolojik boyuta getirenler var.” şeklinde konuştu.
CHP adına söz alan Grup Başkanvekili Fazıl Güleken de konunun birçok defa yargıya intikal ettiğini belirterek, “Biz, CHP olarak konuya ideolojik bakmıyoruz. Hak sahiplerinin mağdur olmadan belediye ve vatandaşın karşılıklı, proje demokrasi içinde yapmasını diliyoruz. Bunun için komisyonda görüşüldükten sonra gelmesini istiyoruz.” dedi. Gündem maddesi oy çokluğuyla kabul edildi.

DÜNYA GÜREŞ VE HALTER ŞAMPİYONLARINA KONUT
Toplantıda ayrıca Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne devredilen Atatürk Orman Çiftliği Hayvanat Bahçesi’nin düzenlemelerin yapılmasına kadar ücretsiz ziyaret edilmesine de karar verildi. Ayrıca Dünya Güreş Şampiyonası’nda altın madalya kazanan Rıza Kayaalp ile Fransa’da düzenlenen Dünya Halter Şampiyonası’nda birincilik kürsüsüne oturan Mete Binay’a konut verilmesi kararlaştırıldı.

ANKARA WASHİNGTON’UN ARDINDAN TAHRAN İLE DE KARDEŞ ŞEHİR OLUYOR
Öte yandan Ankara Büyükşehir Belediyesi, Amerika Birleşik Devletleri’nin başkenti Washington DC’nin ardından İran’ın başkenti Tahran ile de kardeş şehir oluyor. Ankara ile Tahran arasında bilgi ve deneyim paylaşımı, kültürel yakınlaşma, ticari faaliyetler, tarihi bağların güçlendirilmesi amacıyla kardeş şehir tesisin edilmesi ve mevcut ilişkilerin geliştirilmesi, ekonomik ve ticari faaliyetlerin artırılması için her iki şehrin kardeş kent olmasına karar verildi.
Ankara Büyükşehir Belediyesi, Başkan Gökçek’in de bulunduğu geniş bir katılımla ekim ayı başında Washington’a gitmiş ve Washington DC Belediyesi ile kardeş şehir protokolü imzalamıştı.
Öte yandan Ankara Büyükşehir Belediyesi, Ankara Emniyeti’ne 2’si otobüs olmak üzere 22 adet araç hibe edecek.